Гриби та червоне вино. Названо продукти, які запобігають раку грудей

коментувати
Лмше половина гриба на день знижує ризик розвитку раку на 64%
© Pixabay

Лмше половина гриба на день знижує ризик розвитку раку на 64%

Щоб не зіткнутися з такою проблемою, як рак молочної залози, жінкам необхідно стежити за своїм харчуванням.

Як повідомляє Daily Mail, близько 39% жінок у віці 40 років вражає рак грудей. Дослідження показують, що те, що медики називають ранньою стадією захворювання, насправді є пізнім виявленням діагнозу.

Щоб застерегти себе від смертельно небезпечної пухлини, важливо скоригувати дієту ще в молодому віці.

Продукти, які запобігають ризику розвитку раку молочної залози, виглядають так:

Зелень

Учені з'ясували, що зелень, овочі та фрукти здатні вбивати клітини раку молочної залози. Особливо, якщо комбінувати їх вживання з щоденною 30-хвилинною ходьбою. Найпотужніший овоч, здатний побороти розвиток раку грудей – це брокколі.

Червоне вино

У цілому, вживання алкоголю шкодить організму і здатне лише прискорити розвиток раку грудей. Але не у випадку з червоним вином. Експерти виявили, що в червоному вині міститься сполука, що пригнічує естроген синтази – фермент, завдяки якому росте ракова пухлина. Також цей фермент пригнічують фіолетовий виноград, білі гриби, полуниця і гранат.


© Pixabay
© Pixabay


Овочі замість м'яса

Науково доведено, що гормон мелатонін регулює біоритми людини, відповідає за здоровий сон і уповільнює процеси старіння. Крім того, він пригнічує ріст клітин раку грудей. Щоб зберегти оптимальне вироблення мелатоніну, важливо не лише висипатися, але й правильно харчуватися.

Від м'яса краще відмовитися, оскільки воно знижує продукцію мелатоніну. Овочі діють на вироблення цього гормону позитивно.

Варене м'ясо замість смаженого

Якщо відмовитися від м'яса повністю людина не може, краще їсти цей продукт у вареному вигляді. Смаження, випікання та приготування м'яса на грилі виробляє канцерогенні речовини, так звані гетероциклічні аміни. Чим довше м'ясо готується, тим цієї речовини формується більше.

Вживання сильно прожареного м'яса також збільшує ризик розвитку раку товстої кишки, стравоходу, легенів, підшлункової залози, простати та шлунка.


© Beebo Wallace/Flickr
© Beebo Wallace/Flickr


Гриби

Дослідження показали, що жінки, які їдять лише половину гриба на день, мають на 64% менше шансів захворіти на рак молочної залози у порівнянні з жінками, які не їдять гриби взагалі.

Продукти з високим вмістом розчинної клітковини

Для запобігання розвитку раку грудей медики рекомендують вживати шість грамів розчинної клітковини на день. Така клітковина міститься у чечевиці, насінні льону, сої, квасолі, вівсянці, волоських горіхах, селері, буряку та інших продуктах.

Яблука

Люди, які їдять одне яблуко на день, мають значно менший ризик розвитку злоякісної пухлини. Дослідження показують, що одне яблуко на день знижує ризик раку молочної залози на 24%. Важливо їсти яблука зі шкіркою, оскільки вона має ще більш потужні антиоксидантні властивості, ніж м'якоть.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: