Фуд-експерти розвінчали популярні міфи про шкідливі якості м'яса

коментувати
Експерти не рекомендують виключати червоне м'ясо з раціону
© miriangil/Pixabay

Експерти не рекомендують виключати червоне м'ясо з раціону

Фуд-експерти розвінчали п'ять найпоширеніших міфів про шкідливі якості червоного м'яса.

Як розповідають фахівці, навколо цього продукту часто утворюються необґрунтовані твердження, що доводять його негативний вплив на здоров'я людини, пише Business Insider. Саме тому, експерти вирішили спростувати кілька неправильних суджень.

1. Спричиняє рак

Багато людей розповідають про те, що смажене м'ясо стає причиною розвитку раку. Насправді все залежить від того, як його приготували. Пересмажене м'ясо може мати шкідливі компоненти, але від них можна позбутися, обрізавши чорні ділянки. Більш того, не існує вагомих доказів того, що м'ясо може бути причиною даної хвороби.

2. Гниє в кишечнику

Як стверджують експерти, насправді не існує жодного наукового доказу такого факту. М'ясо без проблем перетравлюється і приносить організму безліч корисних речовин.

3. Є причиною розвитку хвороб серця

Вчені наполягають на тому, що немає доказів, які вказують на розвиток серцевих хвороб через вживання м'яса. Єдине, що може завдати шкоди здоров'ю - це напівфабрикати.

4. Через м'ясо набирають вагу

Незважаючи на те, що м'ясо досить калорійне, в ньому міститься білок, який є головним елементом, який сприяє схудненню. Крім того, білок прискорює метаболізм.

5. Шкодить тілу

Деякі люди впевнені, що білок, який міститься в м'ясі, негативно впливає на стан кісток і нирок. Експерти наполягають на тому, що білок навпаки зміцнює опорно-руховий апарат. А що стосується нирок, то немає доказів негативного впливу.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: