Дослідження пролило світло на простий спосіб зробити корисну їжу смачнішою

коментувати
Їжа, приготована власноруч, здається смачнішою
© Pixabay

Їжа, приготована власноруч, здається смачнішою

Вчені з Кельнського університету і Федеральної вищої технічної школи Цюріха дійшли висновку, що здорова їжа стає смачнішою тоді, коли людина готує її самостійно.

Як повідомляє Men's Health , в рамках наукового експерименту добровольці повинні були оцінити смак самостійно приготованих корисних коктейлів і коктейлів, приготованих іншими людьми. Більшість учасників дослідження смачнішим назвали смузі власного виробництва.

Провідний автор дослідження Сімона Доле пояснює це тим, що прикладені до приготування страви зусилля і усвідомлене додавання корисних інгредієнтів позитивно впливають на сприйняття смаку.

При цьому, якщо людина готує нездорову їжу й усвідомлено додає до страви шкідливі продукти, їжа буде здаватися менш смачною, ніж аналогічна їжа, приготована кимось іншим.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: