Дослідники розповіли, як готувати брокколі з максимальною користю для здоров'я

коментувати
Корисніше за все готувати брокколі на пару
© PDPics/Pixabay

Корисніше за все готувати брокколі на пару

Дієтологи дійшли висновку, що варіння брокколі виключає з овоча компоненти, які знижують ризик розвитку раку.

Броколі є одним з найпотужніших протиракових овочів. Ця капуста містить не тільки корисні вітаміни, але й глюкозинолати, що руйнують потенційні канцерогени та перешкоджають розвитку раку легенів і колоректального раку, пише Business Insider.

Такий інтенсивний спосіб приготування брокколі, як кип'ятіння, істотно знижує рівень цього ферменту. Тому відварений броколі не відіграє жодної ролі в профілактиці злоякісних пухлин.

Учені Гарвардської медичної школи сімейного здоров'я запропонували використовувати воду від вареного броколі для подальшого використання в супах та соусах. У такому разі протиракові властивості будуть збережені. Однак разом з поживними речовинами в таку воду можуть потрапляти й пестициди.

Щоб брокколі був максимально корисним для здоров'я і не втрачав жодних цілющих властивостей, потрібно готувати продукт на пару. Про це заявляють експерти Гарвардської школи громадської охорони здоров'я Гай Кросбі та Адріана Фаббрі.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: