Дешево і корисно: дієтологи назвали п'ять недорогих продуктів для здорового харчування

коментувати
© stokkete/Depositphotos

© stokkete/Depositphotos

Широко відомо, що правильне корисне харчування – запорука здоров'я та довголіття.

Дієтологи і медики регулярно дають рекомендації щодо здорового харчування, називаючи продукти з високим вмістом корисних речовин. Однак деякі з них, включаючи червону рибу і органіку, не можна віднести до дешевих продуктів, які доступні всім.

Американські дієтологи та експерти зі здорового харчування склали список недорогих, але дуже корисних продуктів, які доступні всім, пише Men's Health. За даними фахівців, корисне харчування не обов'язково має складатися виключно із дорогої риби і органічних овочів та фруктів – існує багато доступних продуктів, які принесуть здоров'ю не менше користі, ніж делікатеси.

Заморожені овочі та фрукти


© Pixabay
© Pixabay


Фахівці вважають заморожування кращим способом консервування, адже технологія швидкого заморожування дозволяє практично повністю зберегти вітаміни і мінеральні речовини.

До того ж, заморожена продукція коштує в рази дешевше свіжої, особливо в зимовий час. Дієтологи рекомендують регулярно вживати овочі і фрукти, але продовжують наполягати на тому, що не варто витрачати великі суми грошей на те, щоб поласувати полуницею взимку.

«І на смак, і по своїй живильній цінності заморожені овочі і фрукти не поступаються свіжим. Ви можете заморозити фрукти і овочі на зиму, вибравши найбільш сприятливий для цього час, коли сезонні продукти коштують недорого», - стверджує американський дієтолог Моніка Рейнагель.

Головне – пам'ятати про те, що заморожені овочі і фрукти не можна повторно заморожувати.

Бобові


© Pixabay
© Pixabay


Бобові – відмінне джерело білка. Ними можна замінити більш дороге м'ясо або рибу в різноманітних стравах – від супу до рагу.

«Бобові, як сушені, так і консервовані, містять багато білка і клітковини. Вони корисні для серцево-судинної системи. Крім того, це відмінне джерело вітаміну B», - каже американський фахівець і автор книг про здорове харчування Джой Бауер.

Крім того, одне з недавніх досліджень вчених доводить, що бобові сприяють схудненню.

Яйця


© Pixabay
© Pixabay


У холодильнику кожного прихильника здорового харчування завжди повинні бути яйця. Вони є абсолютно універсальними і дуже корисні, до того ж - чудове джерело білка.

«Є безліч причин любити і регулярно їсти яйця. Відварені, омлет з корисними наповненнями – шпинатом, помідорами або іншими овочами, - яйця абсолютно універсальний продукт. Коштують вони не дорого, але можуть бути використані, як на сніданок, так і на обід і вечерю», - говорить Бауер.

Вівсянка


© Pixabay
© Pixabay


Коли мова заходить про здоровий сніданок, немає продукту краще, ніж дешева і корисна вівсяна каша. Одна порція – в середньому півсклянки вівса, містить 5 г білка і 4 г клітковини – всього 150 калорій за дуже маленькі гроші.

«Немає страви на сніданок більш корисної і дешевої, ніж вівсянка. Це справжня тарілка здоров'я – в ній є клітковина, білок та інші цінні корисні поживні речовини», - говорить фахівець.

Курячі стегна


© Nadianb/Depositphotos
© Nadianb/Depositphotos


Дієтологи відзначають, що курячі стегна, на відміну від філе, більш дешеві і соковиті – вони підійдуть, як для салатів та рагу, так і в якості основного блюда.

«Куряче м'ясо ніжне і корисне, але тим, хто дотримується дієти, не слід смажити його і тим більше робити рум'яну скоринку. Бажано взагалі використовувати стегна без шкіри – тільки м'ясо», - зазначає Моніка Рейнагель, дієтолог і автор книг про здорове харчування.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: