Чорний рис і кольрабі. Названо 10 суперпродуктів, які повинні бути на кожній кухні

коментувати
Експерт радить вживати рукколу
© hcdeharder/Pixabay

Експерт радить вживати рукколу

Голлівудський фуд-експерт Кімберлі Шнайдер представила перелік продуктів, які мають бути в здоровому харчуванні.

Експерт радить частіше вживати брусницю, дикий рис, насіння чіа та інші корисні продукти харчування, пише Daily Mail.

Брусниця

Ягода має протизапальні властивості та багата на антиоксиданти.


© Randi Hausken/Flickr
© Randi Hausken/Flickr


 Дикий рис

Такий сорт рису багатий на білок, антиоксиданти і вітамін Е та важливий для підтримки імунної системи.


© ronamae/Flickr
© ronamae/Flickr


Кольрабі

У такому овочі міститься велика кількість калію, який регулює рівень рідини в організмі. Також кольрабі є джерелом вітаміну С і клітковини.


© Connie Ma/Flickr
© Connie Ma/Flickr


Японський чай кукича

Складається з обсмажених стебел і гілочок чайної рослини і має вершковий, злегка горіховий присмак. Корисний для травлення і містить кальцій та вітамін С.


© Rene Saarsoo/Flickr
© Rene Saarsoo/Flickr


Читайте також: Відомий кухар назвав 10 кращих продуктів для здорового харчування

Морські водорості

Водорості багаті на йод, білок і кальцій, а також практично не містять жирів.


© RosieTulips/Flcikr
© RosieTulips/Flcikr


Какао-боби

Є джерелом магнію, заліза та антиоксидантів і цілком можуть замінити звичний шоколад.


© Jing/Pixabay
© Jing/Pixabay


Пенька (волокна стебел конопель)

В таких волокнах міститься багато амінокислот, які насичують кров і клітини. Більше того, після вживання наркотичного ефекту не буде.


© Marc Fuyà/Flickr
© Marc Fuyà/Flickr


Насіння Чіа

Багаті на білок і клітковину, вони сприяють правильній роботі травлення, а також контролюють рівень цукру в крові.


© fesehe/Pixabay
© fesehe/Pixabay


Хлорела

Містить багато хлорофілу, елемента, який відповідає за насичення тіла киснем і сприяє схудненню. Міститься в спеціальних вітамінах.


© Ben_Kerckx/Flcikr
© Ben_Kerckx/Flcikr


Рукола

Дуже корисна, так як стимулює вироблення ферментів, відповідальних за перетравлення їжі. Багата на вітаміни С і К, залізо, кальцій і клітковину. 


© trec_lit/Flickr
© trec_lit/Flickr


Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: