Британські вчені довели користь кави для печінки після вживання алкоголю

коментувати
Дві чашки класичної кави на день знижують ризик розвитку цирозу на 44 відсотки
© jarmoluk/Pixabay

Дві чашки класичної кави на день знижують ризик розвитку цирозу на 44 відсотки

Вчені Саутгемптонського університету виявили, що кава допомагає відновити клітини печінки, пошкоджені алкоголем.

Фахівці проаналізували дані декількох раніше проведених досліджень, де в цілому взяли участь понад 400 тисяч чоловік, і прийшли до висновку, що кава позитивно впливає на пошкоджені ділянки печінки, пише NY Daily News.

Автор дослідження професор Олівер Кеннеді пояснює, що руйнування здорових клітин печінки, що з'явилося внаслідок вживання алкоголю, може спровокувати цироз. Дане захворювання характеризується незворотною перебудовою структури печінкової тканини, проти якого немає ліків.

Щоб визначити ефективність кави в боротьбі проти хронічного захворювання, вчені провели дослідження з кількома тисячами пацієнтами з цирозом різної тяжкості. В результаті було виявлено, що регулярне вживання кави покращило стан пацієнтів. Таким чином, фахівці прийшли до висновку, що одна чашка кави на день знижує ризик розвитку захворювання на 22 відсотка, а три чашки - на 57 відсотків, у порівнянні з людьми, які її не п'ють.

Незважаючи на позитивні результати експерименту, вчені заявляють, що їм ще доведеться з'ясувати, які саме мікроелементи кави допомагають відновити корисні клітини і захистити печінку після прийому алкоголю.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: