Біолог назвав головну причину переїдання у святкові дні

коментувати
Різноманітність страв призводить до переїдання
© Pixabay

Різноманітність страв призводить до переїдання

Американський біолог Христина Агапакіс, що отримала в Гарварді докторську ступінь в області синтетичної біології, в ході простого експерименту визначила головну причину переїдання у святкові дні.

За даними фахівця, всьому виною «ефект шведського столу», відкритий французьким психологом Жаком Ле Магненом в 1956 році, передає Tech Insider.

Для вивчення впливу харчових ароматизаторів на апетит і підтвердження теорії Магнена, біолог провела експеримент на мишах, запропонувавши їм два варіанти ласощів.

У першій частині експерименту Агапакіс годувала мишей необмеженою кількістю одного типу їжі, спостерігаючи за тим, скільки гризуни поглинуть запропонованої їжі. У результаті відразу після насичення миші відмовлялися від запропонованої їжі.

У другій частині експерименту біолог запропонувала мишам шведський стіл - їжу з чотирма різними смаками і зазначила, що гризуни їли в три рази більше, ніж в першій частині дослідження. Таким чином Агапакіс вдалося довести, що головною причиною переїдання є різноманітність страв на святковому столі.

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: