Американський медик розповів про шкоду "корисних" продуктів

коментувати
Рисові хлібці підвищують рівень цукру в крові
© Pixabay

Рисові хлібці підвищують рівень цукру в крові

Доктор наук і фахівець в області харчування Майк Рассел розповів, які "здорові" продукти включати до раціону не варто.

Майк Рассел відомий своїм талантом перетворювати складні дієтологічні концепції на прості звички правильного харчування, пише Shape. Експерт розробляє раціон для професійних спортсменів, коригує роботу харчових підприємств і фітнес-центрів. Доктор Рассел є автором бестселерів Сім кроків до схуднення та Шість стовпів здорового харчування.

Сім продуктів, які помилково вважаються корисними, виглядають так:

Рисові хлібці. Їх підносять як корисну і дієтичну їжу, проте глікемічний індекс цього продукту настільки високий, що може різко підвищити рівень цукру в крові. Це шкідливо і для здоров'я, і для схуднення.

Знежирені салатні заправки. Ідеальна заправка для салату – це поєднання оцту і рослинної олії. Однак, щоб зменшити кількість жиру, виробники почали виготовляти знежирені заправки. Такі заправки мають у своєму складі кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози, емульгатори та інші небезпечні для здоров'я речовини.

Рафіновані зернові продукти. Більшість зернових сніданків, макаронних і рисових виробів при виробництві були очищені від натуральних волокон, вітамінів і мінералів. Тому вони не несуть жодної харчової цінності. Майк Рассел рекомендує вживати натуральні, рафіновані злаки.


© Kevin Chan/Flickr

© Kevin Chan/Flickr


Сейтан. Азіатський продукт, виготовлений із пшеничного білка, так зване «вегетаріанське м'ясо». На відміну від багатьох м'ясозамінних продуктів, сейтан виробляють не із сої. Пшенична клейковина, з якої отримують сейтан, є сильним алергенним білком. Саме тому Майк Рассел не радить включати сейтан до раціону.

М'ясо акули. Незважаючи на незаперечну користь риби, яка багата на Омега-3 жирні кислоти, акуляче м'ясо є винятком. Окрім Омега-3, м'ясо акули також містить ртуть. Найкориснішим видом риби дієтологи вважають лососеву.

Підсолоджені газовані напої. Солодкі напої зовсім не вгамовують почуття голоду, підвищують ризик розвитку серцевих і різних хронічних захворювань. Краще пити просту чисту воду.

Кукурудзяна крупа. Це перероблені зерна кукурудзи, що втратили всі корисні властивості та смак. Через брак смаку люди додають до готової каші вершкове масло або густі вершки, які підвищують рівень холестерину і погіршують стан кровоносних судин.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: