Американський лікар розповів, як скоротити вживання вуглеводів, не відмовляючись від мучного

коментувати
Медик рекомендує обмежити вживання бобових
© 2905102/Pixabay

Медик рекомендує обмежити вживання бобових

Американський кардіолог і автор книг про правильне харчування Вільям Девіс розповів, як скоротити вживання вуглеводів, не відмовляючись від мучного.

За словами медика, у прагненні скинути зайву вагу люди часто відмовляються від мучного і солодкого, але в результаті починають почувати себе погано або відчувають постійну тягу до забороненого, пише Woman's Health. Для здорової дієти необхідні корисні вуглеводи, які містяться в деяких видах хліба, і навіть можна дозволити собі трохи солодкого, адже цукор також необхідний для нормальної роботи організму. Тому, щоб не відчувати докорів сумління від з'їдених виробів і не переживати за фігуру, доктор Вільям Девіс пропонує підкоригувати харчування і прибрати з раціону продукти з високим вмістом простих вуглеводів.

1. Уникайте фруктових соків

Експерт рекомендує відмовитися від вживання пакетованих соків, оскільки в них додають цукор, консерванти й інші шкідливі інгредієнти. Але пити свіжовичавлені соки також рекомендується вкрай рідко, оскільки в процесі приготування втрачається велика частина корисних речовин, яка залишається в волокнах.


© StockSnap/Pixabay
© StockSnap/Pixabay


2. Обмежте вживання кисломолочних продуктів

Лікар рекомендує вживати лише одну порцію молока, сиру або несолодкого жирного йогурту на день. Це необхідно для того, щоб обмежити вживання лактози, яка містить глюкозу, а також знизити ймовірність підвищення рівня інсуліну.


© ponce_photography/Pixabay
© ponce_photography/Pixabay


3. Включіть в раціон чорний шоколад

Втамувати тягу до солодкого без шкоди для здоров'я допоможе чорний шоколад з вмістом какао не менше 70 відсотків. Всього 40 грам в день буде достатньо.


© kwol/Pixabay
© kwol/Pixabay


4. Обмежте вживання бобових

Як пояснює Девіс, слід вживати не більше однієї чверті склянки бобових протягом чотирьох - шести годин. Перевищення норми веде до збільшення рівня цукру в крові.


© Appel-und-n-Ei/PIxabay
© Appel-und-n-Ei/PIxabay


5. Виключіть з раціону продукти з цукрозамінниками

У харчовій промисловості часто використовують штучні підсолоджувачі, які шкодять організму більше цукру. У них часто містяться канцерогени та інші шкідливі речовини, здатні викликати дерматит, порушення травлення і набір ваги.


© condesign/Pixabay
© condesign/Pixabay


Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: