Акуратний і чистий. Експерти розкрили 10 секретів догляду за холодильником

коментувати
Очищати холодильник потрібно щотижня
© KitchenAid

Очищати холодильник потрібно щотижня

Дотримуючись декількох простих правил, можна уникнути неприємного запаху всередині холодильника і правильно організувати зберігання продуктів.

Холодильник – найважливіший пристрій на будь-якій кухні. Щоб холодильник був ергономічним і чистим, необхідно доглядати за ним частіше, ніж раз на місяць, стверджують фахівці SheKnows.

10 секретів ефективного догляду за холодильником виглядають так:

Застеліть усі полиці поліетиленовою плівкою. Коли упаковка якогось рідкого продукту несподівано розривається, то вміст пакета виливається на всі нижні полиці. Щоб діставати всі продукти і повністю протирати холодильник не доводилося, просто застеліть всі полиці плівкою. У разі протікання вам потрібно буде просто замінити плівку.

Зберігайте схожі упаковки разом. Джеми, кетчуп і гірчиця повинні стояти в одному куточку холодильника, а вершки, сметана та йогурт – в іншому. Не ставте продукти як-небудь, і вам вдасться уникнути хаосу в холодильнику.

Оцініть наявні продукти. Перед походом до супермаркету подивіться, що у вашому холодильнику є, а чого немає. Якщо там лежить протермінована, запліснявіла їжа, викидайте її. Щоб уникнути такого псування, не купуйте додатково ті самі продукти, які ще не встигли використати.


© Jane Potrykus/Flickr
© Jane Potrykus/Flickr


Дотримуйтесь товарного сусідства. Не зберігайте м'ясо, молоко та овочі разом. Різні місця холодильника мають різну температуру, тому неправильне зберігання загрожує розвитком патогенних бактерій. Овочі зберігайте в спеціальних зонах свіжості, молочні продукти – на першій або другій полиці, а м'ясо – на самому дні холодильника.

Класти м'ясо на нижню полицю важливо не тільки тому, що в цьому місці спостерігається найнижча температура, але також тому, що, якщо м'ясо потече, воно не забруднить інші продукти.

Використовуйте контейнери. Найкращий спосіб тримати холодильник чистим – розкладати продукти у пластикові контейнери. Для зручності можна наклеїти на ці ємності стікери з позначенням, який судок для якої їжі призначений.

Дверцята холодильника. Дверцята – найтепліше місце холодильника. Це вкрай важливо розуміти, перш ніж класти туди продукти. У дверцятах холодильника повинні зберігатися приправи, джеми, соуси. Туди не можна ставити соки, молоко, м'ясні продукти.

Не кладіть абсолютно всі фрукти й овочі до холодильника. Деякі фрукти та овочі, наприклад, екзотичні фрукти, яблука, груші, банани, ріпчаста цибуля, картопля чи помідори в холодильнику псуються, починають гнити.


© Pixabay
© Pixabay


Не купуйте занадто багато продуктів. Перед походом до магазину складіть список всього найнеобхіднішого. Якщо в холодильнику буде стояти п'ять пакетів молока або три шматка сиру, псування і неприємний запах неминучі.

Використовуйте активоване вугілля. Тримайте в холодильнику відкритий пакет з активованим вугіллям. Це засіб поглинає неприємні запахи.

Очищайте холодильник раз на тиждень. Краще раз на тиждень перевіряти, чи немає в холодильнику протермінованих продуктів, чи не забруднені полиці та стінки, ніж потім проводити масштабне прибирання.

Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook та Вконтакті

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Також на НВ style

Також на НВ style

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: