20 листопада 2017, понеділок

В Японії рис перетворили на гель

коментувати
Куля рисового гелю
Фото: National Food Research Institute

Куля рисового гелю

Японський Національний інститут дослідження їжі придумав, як рис можна перетворити на желе-напівфабрикат, який нагадує молочний пудинг.

Рисовий гель позбавлений смаку і не має запаху, довго зберігається, його легко приготувати. Новий продукт може особливо сподобатися людям з алергією на глютен (клейковину), оскільки в рисі на відміну від пшениці його немає, пише N+1.

Гель з рису відкрили випадково - один з дослідників експериментував з рисовою пастою. Результат він вважав невдалим і поставив продукт в холодильник. Через кілька днів виявилося, що отриманий гель не зіпсувався і зберіг свої якості. Після цього вчені впритул зайнялися створенням технології - за цей час був розроблений стандарт продукту та методи його промвиробництва.

Желеподібний рис створюють з багатого на амілозу (полісахарид крохмалю) звареного кормового рису після високошвидкісного збивання і спінювання в спеціальному "блендері". Щільність регулюють зміною вмісту води в отриманій масі і тривалістю "збивання". Підсумковий гель можна змішувати з яйцями чи іншими інгредієнтами, щоб, наприклад, приготувати традиційну японську локшину "удон".

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Останні новини

ТОП-3 блога

Фото

ВІДЕО

Читайте на НВ style

Наука ТОП-10

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: