18 серпня 2017, п'ятниця

Від наших відносин з їжею багато що залежить. Як їх налагодити? - п'ять порад дієтологів

Віллоу Ярош: Ми також радили б відмовитися від використання слів хороша/погана щодо їжі

Віллоу Ярош: Ми також радили б відмовитися від використання слів хороша/погана щодо їжі

«Кожен з нас витрачає чимало часу на стосунки з коханими, друзями, батьками або всіма одразу. Але як щодо наших відносин з їжею?», - пишуть дієтологи Віллоу Ярош і Стефані Кларк у колонці для The Huffington Post

Ці відносини впливають не тільки на кількість споживаної їжі, але і на все інше (в тому числі, відносини з нашим власним тілом). Оскільки наші відносини з їжею дуже важливі для здоров'я і щастя, Ярош і Кларк діляться кількома порадами, як поліпшити їх

Приготуйте щось

Вирушайте на кухню, розбудіть в собі внутрішнього художника і створіть щось. Завдання: приготувати щось з турботою для себе, щоб не тільки наситити свій організм, але і насолодитися процесом приготування і споживання їжі. Це дуже важливо для налагодження позитивних відносин з їжею.

Слідкуйте за своєю мовою

Для початку позбавтеся фрази «їжа, після якої не шкодуєш». Кажучи так, ви припускаєте, що у їжі є сила змусити вас почувати провину, або що їжа може бути в чомусь винуватою. У цьому немає ніякого сенсу, їжа перестає приносити задоволення, на багато смачних продуктів ви вішаєте негативний ярлик. «Ми також радили б відмовитися від використання слів хороша/погана щодо їжі», – пишуть колумністки.

Чи добре ви почуваєтесь від прийому їжі зараз? За дві години? Завтра?

Не відкидайте задоволення від їжі

Їжа прекрасна, насолоджуватися нею – нормально. Часто, якщо ви їсте те, що приносить вам задоволення, починаєте менше їсти, оскільки не сумуєте за тим, що хотіли насправді.

Фокус на позитиві

«Ми часто використовуємо з нашими клієнтами простий тест», – розповідають автори. Чи добре ви почуваєтесь від прийому їжі зараз? За дві години? Завтра? Сконцентруйтеся на тому, що вам добре, і їжа робить у це свій внесок.

Забудьте про дієтичну їжу (якщо тільки вона вам не подобається)

Є хороше дослідження, яке показує, що від вживання дієтичної їжі у людей підвищуються гормональні показники голоду. Правда полягає в тому, що для здорового харчування підроблений цукор, жир тощо не потрібні. Можна їсти справжню їжу в нормальних кількостях, залишаючись при цьому здоровим і задоволеним.

Переклад НВ

Повну версію колонки Віллоу Ярош і Стефані Кларк читайте на The Huffington Post

Більше поглядів тут

Коментарі

1000

Правила коментування
Показати більше коментарів

Останні новини

ТОП-3 блога

Читайте на НВ style

Ми рекомендуємо ТОП-10

Погода
Погода в Киеве

влажность:

давление:

ветер: