27 червня, 2017. вівторок

Новое время

UA RU
Гід для гурманів

100 найкращих ресторанів України

21 травня, 2016
Ресторатори називають найкращі заклади країни, де можна смачно поїсти

Другий рік напередодні травневих свят журнал Новое Время публікує список 100 найкращих ресторанів України. Життя складається не тільки з роботи, політики, бізнесу і людських відносин.

Іноді людям просто хочеться поїсти. І бажано смачно.

Для того щоб скласти гастрономічну карту країни, ми протягом місяця опитували 50 рестораторів, експертів, людей культури і бізнесменів. При цьому ресторатори не мали права називати свої заклади. На виході ми отримали список зі 100 ресторанів від Львова до Харкова, які справили враження як мінімум на кількох людей. Причому ми просили всіх учасників оцінки звернути увагу саме на якість їжі, а не на кількість пір'я і позолоти в інтер'єрі.

Коли ми задумували проект, я побоювався, що зміни в списку з року в рік будуть незначними. На мій особистий подив, за минулий рік у переліку 100 найкращих ресторанів змінилися 64 заклади. Частково це можна пояснити тим, що ми більше не вказуємо ресторани в Криму та на окупованих частинах Донбасу — там ми нікому не гарантуємо гастрономічних задоволень. Але здебільшого таку динаміку можна пояснити бурхливим розвитком індустрії закладів громадського харчування в українських містах, особливо в Києві.

Ми не ділимо ресторани у цій сотні і вказуємо їх в алфавітному порядку. Але тут у своєму вступному слові я хотів би згадати, що найбільшу кількість зізнань у коханні отримав грузинський ресторан Шоті, розташований у столиці на вулиці Мечникова. Скоріше всього, власник Сергій Гусовський щось підсипає в телячі ковбаски абхазура і ніжні хінкалі, бо вони залишають майже анатомічний відбиток у мозку кожного відвідувача. Деякі архітектори вважають, що головними чинниками сприйняття при проектуванні приміщення є світло і простір. Мабуть, так само вважає і дизайнер-італієць, який після спільної з ресторатором поїздки по кавказькій республіці спроектував двох'ярусний Шоті в стилі, який Гусовський називає сучасним грузинським. До поезії гастрономічної ресторатор додав трохи поезії реальної. Хоча чому трохи? На другому поверсі власник і дизайнер розкатали на стіні поему Шота Руставелі Витязь у тигровій шкурі — від першого до останнього вірша. Цей "наскальний живопис" займає тепер близько 60 квадратних метрів.

Другим за популярністю серед рестораторів та експертів став культовий одеський заклад Савелія Лібкіна Дача, а третім — Ресторація Бачевських Марка Зархіна у Львові. В цілому ж на ці три мегаполіси припадає дві третіх закладів сотні найкращих ресторанів України.

Я хотів би, щоб ви зберегли цей лонгрід, і він допоміг вам у майбутньому швидко знайти смачне місце в своєму рідному місті або будь-якому іншому, куди ви будете подорожувати.

Список попереднього року на сайті вже вивчили понад 100 тис. осіб.

 

Віталій Сич,
головний редактор
НВ

Буковель
Lucky Bull
Lucky Bull

Адреса: с. Поляниця, Івано-Франківська область
Середній чек: 500 грн
Кухня: європейська, азіатська та японська
  

З вікон ресторану відкривається вид на буковельські простори. У закладі столи сервірують білосніжним фарфором, а в меню є позиції на будь-який смак. У нього входять страви японської кухні і азіатські страви, приготовані в сковороді вок, а також соковиті стейки на фірмовому деревно-вугільному Robata Grill.
Для шанувальників європейської кухні готують різноманітні легкі салати, фірмові італійські пасти і десерти.
У ресторані відкрита кухня, і весь процес створення страви проходить на очах у гостей закладу.

Грибова Хата
Грибова Хата


 

Адреса:
урочище Вишня, с. Поляниця, Івано-Франківська область

Середній чек: 350 грн

Кухня: гуцульська

  

Ресторан відрізняється яскравим інтер'єром, який, як і кухня, відображає місцевий колорит. Тут подають свіжоспечений домашній хліб, шашлик з баранини і різноманітні домашні настоянки. Більшість продуктів місцевого виробництва. Відвідувачі хвалять борщ в хрусткому хлібі і рівень обслуговування, а критикують тутешній глінтвейн.

Вінниця
Marani
Marani

Адреса: вул. архітектора Артинова, 49
Середній чек: 200 грн
Кухня: кавказька, європейська

 

В меню — традиційна грузинська кухня: хачапурі, лобіо, хінкалі, чанахи, різні м'ясні страви, грузинські сири та вина тамтешніх виробників. А для любителів класичного застілля є європейські салати та закуски.

 

Апрель
Апрель

 
 
Адреса:
вул. Привокзальна, 19а

(готельний комплекс Дача)

Середній чек: 400 грн

Кухня: українська, європейська, азіатська

 

Цей ресторан-лаунж готельного комплексу спеціалізується на м'ясних стравах — стейках, шашликах і качці з яблуками. Також ресторан пропонує суші, роли, піцу і хоспер-меню, тобто страви, приготовані в закритій печі з елементами мангалу.

Дніпро
Bamba La Bamba
Bamba La Bamba

 
 
 
Адреса:
вул. Барикадна, 6

Середній чек: 250 грн

Кухня: мексиканська

 

Концепція закладу — мексиканський гриль-бар з усією його атрибутикою. У меню присутні традиційні страви — буріто, фахітас, кесаділья, стейки, а також традиційний алкоголь — текіла.

Мексиканської атмосфери додає жива латиноамериканська музика у виконанні місцевих гітаристів.

Миші Бляхера
Миші Бляхера

Адреса: пр. Дмитра Яворницького, 46 (пр. Карла Маркса)
Середній чек: 300 грн
Кухня: домашня східноєвропейська
  

Згідно з легендою, заклад названо на честь Михайла Бляхера — кримінального авторитета повоєнних років і любителя простої кулінарії. У меню використовуються рецепти, нібито знайдені в зошиті самого Бляхера. Це, наприклад, спеціальним способом приготовані чорноморські ставридки і смажена качка з капустою. Проте, в меню є й цілком традиційні страви європейської кухні — лазанья, паста і різотто.

Папа Карла
Папа Карла

 
 
 
Адреса:
пр. Дмитра Яворницького, 27а
(пр. Карла Маркса)

Середній чек: 250 грн

Кухня: східноєвропейська

 

Концепція закладу — ретрокафе. Тут відповідні інтер'єр і кухня. Місцеві страви відвідувачі називають "домашніми, з легким відтінком благородного радянського минулого". В меню є, наприклад, котлети, компоти та деруни.

Репортер
Репортер

 
 
 
 
Адреса:
вул. Барикадна, 2

Середній чек: 400 грн

Кухня: європейська

 

Меню ресторану досить еклектичне. Тут кулінарні шедеври сусідять з стравами домашньої кухні. Наприклад, тут подають морквяно-апельсиновий суп з броколі, салат з молодої капусти з огірками, кабачкові оладки і крем з маракуї, молочного шоколаду і ананасового чатні.

Дубно
Antique House
Antique House

 
Адреса:
вул. Замкова, 17

Середній чек: 250 грн

Кухня: східноєвропейська
  

Ресторан розташований в маєтку, який колись належав чеському ресторатору Яну Мораві. Дизайн витриманий в класичному стилі — стримані тони, вишиті золотом гардини, масивні дерев'яні меблі. Всі страви готують відразу після замовлення зі свіжих продуктів, багато з власного підсобного господарства. В меню є салати, холодні закуски, широкий вибір м'ясних і рибних страв, а також понад 25 видів наливок. В ресторані є винний льох на два зали і літній майданчик з видом на Дубенський замок.

Житомир
Буба Хінкальна
Буба Хінкальна

 
Адреса:
вул. Київська, 10

Середній чек: 250 грн

Кухня: грузинська

 

Тут присутні всі елементи традиційного грузинського ресторану — інтер'єр, музика і, звичайно, кухня. Відразу за барною стійкою розташований діючий тандир, в якому готують багато гарячих страв. Простір розділено на зони цегляними арками. В меню — традиційні грузинські лобіо, чанахи, кебаб, шашлик, хінкалі, курчата тютюну, люля-кебаб і хачапурі. Фірмове блюдо — м'ясна велика дошка Буба. З алкоголю подають грузинські вина і національний напій — чачу.

Запоріжжя
Шелест
Шелест

Адреса: бул. Шевченка, 16
Середній чек: 350 грн
Кухня: змішана авторська

 

Дворівневий ресторан в центрі міста. Є літня веранда. У меню великий вибір страв японської, італійської, французької та тайської кухонь. Фірмове блюдо — лосось паші під червоною ікрою на копченій картоплі.

Івано-Франківськ
Corassini grill and wine
Corassini grill and wine

  
 

Адреса:
Фортечний провулок, 1

Середній чек: 300 грн

Кухня: французька і страви гриль

 

Ресторан розташований в галереї Бастіон — відреставрованих фрагментах Станіславівської фортеці і названий на честь її архітектора Франсуа Корасіні. Головні місцеві страви — м'ясо на дров'яному грилі та бретонські млинці-крепи. Тут подають власний хліб і випічку, а коктейлі готують на основі шартреза.

Fabbrica
Fabbrica


 
Адреса: вул. Вірменська,1

Середній чек: 200 грн

Кухня: італійська, авторська

 

Концепція закладу — італійська таверна. При цьому практично всі страви — з українських продуктів, що дозволяє створювати кухню на перетині культур. Наприклад, у ресторані не готують піцу з морепродуктів, зате тут є піца з гірської форелі або паста з карпатськими грибами.
Заклад відрізняється демократичними цінами та приємним інтер'єром.

Urban Space 100
Urban Space 100

 
Адреса:
вул. Грушевського,19

Середній чек: 200 грн
Кухня: європейська, авторська
  

Унікальність ресторану в тому, що мета його створення — реалізація міських громадських ініціатив. Заклад заснували на кошти 100 небайдужих громадян Івано-Франківська, а вся виручка спрямовується на соціально значущі проекти. Причому ресторан обладнаний так, щоб у разі необхідності проводити там різні заходи, зібрання та обговорення важливих для міста ініціатив. Тут демократичні ціни і цікава кухня: у меню входять традиційні європейські та оригінальні авторські страви. Наприклад, в Urban Space можна замовити лавандове молоко і заварні тістечка з чорничною начинкою.

Київ
Arbequina
Arbequina

 

 
Адреса:
вул. Грінченка, 4

Середній чек: 400 грн

Кухня: іспанська та одеська

 

Тихий, маленький ресторан у самісінькому центрі Києва. Тут відмінні недільні бранчі і жива іспанська музика. У меню — страви традиційної іспанської кухні, основний акцент зроблений на рибі.

BAO
BAO

 

Адреса: вул. Мечникова, 14

Середній чек: 800 грн

Кухня: китайська

 

Концепція ресторану належить відомому канадсько-українському шеф-кухарю Ектору Хіменес-Браво. Тут яскравий інтер'єр і відкрита кухня. І це ресторан сучасної китайської кухні, а значить, в меню локшина, морепродукти, овочі і качка.

Bassano
Bassano




  

Адреса: вул. Велика Васильківська, 100

Середній чек: 700 грн

Кухня: італійська

 

Цей ресторан вперше відкрився 14 років тому в Донецьку, а в травні минулого року заклад перебрався в столицю. Тут готують традиційні італійські страви, причому більшість продуктів для них доставляються прямо з Італії. Крім основного меню, шеф-кухар розробляє спеціальні сезонні карти.

BEEF meat&wine
BEEF meat&wine

 

 

Адреса: вул. Шота Руставелі, 11

Середній чек: 1.000 грн

Кухня: стейк-хаус

 

Справжні американські стейки і хороше вино — головне, що характеризує цей ресторан. Відкрита кухня дозволяє бачити роботу кухарів прямо із залу. А для гурманів облаштований Chef's Table — стіл, поставлений прямо на кухні, для якого розроблено спеціальне меню і кожну страву особисто готує шеф-кухар.

Bigoli
Bigoli

 

 

Адреса: Кловський узвіз, 7а

Середній чек: 600 грн

Кухня: італійська

 

Це ресторан традиційної італійської кухні. Причому в приготуванні використовуються в основному продукти з Італії. Наприклад, всю пасту, яку подають в цьому закладі, готують прямо в ресторані з італійського борошна. Спеціалітет ресторану — паста біголі, зроблена на основі гречаного або пшеничного борошна та качиних яєць. Її подають з качкою.

Goodman
Goodman

 

 

Адреса: вул. Жилянська, 75

Середній чек: 1.000 грн

Кухня: стейк-хаус

 

Фішка ресторану — стейки на вугіллі. Хоча меню включає також бургери, страви європейської кухні з морепродуктів і овочів. Відвідувачам пропонують значну карту вин та іншого алкоголю.

Guramma
Guramma

 

 

Адреса: Дніпровський узвіз, 1

Середній чек: 800 грн

Кухня: перуансько-японська

 

Заклад приніс в столицю новий гастрономічний напрямок — ніккей. Це історично сформована суміш японської і перуанської кухонь, яка зародилася серед японських емігрантів в Перу. Основним акцентом ніккей є різні південноамериканські соуси, перець і приправи, які використовуються для класичних японських і паназіатських продуктів — сирої риби, морепродуктів, рису, водоростей і іншого.

Ibsen
Ibsen

 

 

Адреса: вул. Мечникова, 16

Середній чек: 700 грн

Кухня: скандинавська

 

У ресторані готують скандинавські страви з м'яса, риби і морепродуктів. Тут подають свіжі устриці та краби, а на вітрині можна обрати будь-яку рибу, і кухарі приготують її за вашим бажанням — в солі, на пару, на грилі або сковороді.

Lucky Restaurant Vinotheque
Lucky Restaurant Vinotheque

 

 

Адреса: вул. Мечникова, 9

Середній чек: 800 грн

Кухня: європейська

 

Тут подають різноманітні страви європейської кухні з м'яса, риби і морепродуктів. Коротке, добре вибудоване меню і професійний персонал. Особлива увага приділяється європейським винам. За запевненням творців закладу, тут одна з найбільш значних винних карт в Україні.

Mr. Zuma
Mr. Zuma

 

 

Адреса: Спортивна площа, 1а

Середній чек: 800 грн

Кухня: японська

 

У закладі використовуються унікальні технології та інгредієнти. Багато продуктів імпортуються прямо з Японії — наприклад, телятина вагу біф, камчатський краб, м'якопанцирний краб, креветки Джамбо і різноманітні соуси: юзу, даші соєвий, тосазу, вафу, юзу-трюфельний, севіче місо.

Musafir
Musafir

Адреса: вул. Саксаганського, 57а
Середній чек: 200 грн
Кухня: кримськотатарська

 

Цей ресторан був однією з головних визначних пам'яток кримського Бахчисарая, а після анексії Криму заклад перебрався в столицю. Тут готують всі головні традиційні страви кримськотатарської кухні — чебуреки, янтики, плов, кебаб.

Napule
Napule

Адреса: вул. Мечникова, 9
Середній чек: 700 грн
Кухня: італійська

 

Піцерія Napule, яка входить в групу ресторанів Сергія Гусовського, відома як один з кращих закладів італійської кухні в Києві. Особливо популярна тутешня піца. Для її приготування у ресторані використовують справжні італійські технології. Тут є піцайола, дров'яна піч і борошно, і все це з Неаполя.

Oliva
Oliva

 

Адреса:

вул. Симона Петрюри, 5
вул. Велика Васильківська 34
вул. Сагайдачного, 25
б-р Дружби Народів, 25а
вул. Мала Житомирська, 3/4
вул. Нікольско-Слободская, 1а
вул. Верхній Вал 10

Середній чек: 400 грн

Кухня: італійська
  

Домашня атмосфера і лаконічне меню на одному аркуші — візитна картка ресторанів Oliva. У залах багато столів, поставлених щільно один до одного, а в літній час відкриваються тераси, особливість яких — заборона на куріння. Тут подають всі основні страви італійської кухні, є тут навіть домашнє італійське вино.

PaneVino
PaneVino

 

 

Адреса: вул. Мечникова, 9
Середній чек: 800 грн
Кухня: енотека

 

Ресторан і винний бар в одній особі PaneVino розташований у винному супермаркеті Good Wine. Винною картою PaneVino є практично весь магазин Good Wine, причому вона оновлюється кожні два тижні, і щодня на вибір доступні 8 білих і 8 червоних вин. Меню досить лаконічне, деякі позиції часто змінюються, незмінно лише присутність хліба, сиру та м'яса.

 

* Ресторан функціонував до 01.11.2015

Piccolino
Piccolino

 

 

Адреса: вул. Гончара, 67

Середній чек: 600 грн

Кухня: італійська

 

Ще один італійський ресторан у столиці. У меню присутні всі традиційні для цієї кухні страви. Одна з особливостей меню — різноманіття риби і морепродуктів. Крім того, творці ресторану пропонують приготувати безглютенові страви (без клейковини) для клієнтів з особливими дієтичними уподобаннями.

   REEF   
   REEF   

 

 

Адреса: вул. Шота Руставелі, 16а

Середній чек: 900 грн

Кухня: рибна

 

Ресторан спеціалізується на стравах з риби і морепродуктів. Щоб забезпечити свіжість продуктів, їх закуповують раз-два на тиждень в Іспанії і на знаменитому паризькому ринку Рашис. Інтер'єр теж пов'язаний з морем: творці намагалися добитися схожості ресторану з палубою середземноморської яхти.

RONIN
RONIN

 

  

Адреса: вул. Зоологічна, 10

Середній чек: 800 грн

Кухня: перуанско-японська

 

Один з перших в Україні ресторанів, що спеціалізуються на дивовижній кухні ніккей — суміші перуанської та японської кухонь. В ресторані є шість акваріумів для живих устриць і лобстерів, відкрита льодова вітрина з рибою, камера для сухого визрівання м'яса для стейків та інших страв з яловичини. Крім цього, в закладі відкрита кухня і контактний бар.

Tarantino
Tarantino

 
  

Адреса: вул. Сагайдачного, 35

Середній чек: 800 грн

Кухня: стейк-хаус

 

Меню ресторану зосереджено в основному на м'ясі і вині. Проте готують тут також страви з овочів, риби і морепродуктів. Прямо в центрі залу розташований деревний мангал, найчастіше його використовують для приготування стейків. Вечорами в ресторані грає жива музика.

The Burger
The Burger

  


Адреса: вул. Велика Васильківська, 1-3 (ТЦ Арена)

Середній чек: 300 грн

Кухня: бургерна

 

У меню 12 видів бургерів, до яких подають картоплю фрі, зелений салат і фірмовий маринований огірок. Крім того, тут велика коктейльна карта, приємне обслуговування і відкрита кухня.

Tres Francais
Tres Francais

  

  

Адреса: вул. Костьольна, 3

Середній чек: 500 грн

Кухня: французька

 

Дух Франції в цьому закладі присутній і в інтер'єрі, і в меню. Відвідувачам пропонують фірмову випічку, французькі сири та вина, а також десерти з власної кондитерської. Крім того, при ресторані працює гастрономічна крамниця, де можна купити сир, ковбасу, оливкова олію, каперси і багато іншого. З четверга до неділі в закладі професійні співаки та музиканти виконують французький шансон.

Under Wonder
Under Wonder

Адреса: вул. Велика Васильківська, 21
Середній чек: 700 грн
Кухня: італійська

 

Цілодобовий ресторан в центрі столиці. Його особливістю є стіл у центрі одного з залів, на якому лежить свіжоспечений хліб і додаткові приправи і спеції. В меню м'ясо, пасти і традиційні італійські десерти. Влітку тут відбуваюя вечірки з сезонними меню.

Vero Vero
Vero Vero

 

Адреса: вул. Іллінська, 18

Середній чек: 600 грн

Кухня: італійська

 

У Vero Vero готують практично всі блюда традиційної італійської кухні. Засновники пишаються тим, що тут завжди свіжі продукти, багато з них привозять прямо з Італії. Головна перевага закладу — один з найкрасивіших літніх майданчиків міста. Він розташований посеред скверу, поруч з фонтаном.

E Vino Cucina
E Vino Cucina

Адреса: вул. Січових Стрільців, 82
Середній чек: 400 грн
Кухня: італійська

 

Заклад об'єднує ресторан, піцерію і енотеку. В останній колекції — понад 800 найменувань вин, які можна спробувати в ресторані або взяти з собою. Також діє послуга safe — ви можете замовити пляшку вина, випити частину, а решту залишити для наступного візиту. Пляшку заховають в холодильник і видадуть іншого разу тому, хто назве ваше ім'я. В меню ресторану оригінальні страви італійської кухні, окремим рядком представлено римське меню. Також є сирна кімната з 50 сортами італійського сиру.

   Гімалаї   
   Гімалаї   

 
Адреса:
вул. Велика Васильківська, 80

Середній чек: 500 грн
Кухня: індійська
  

Меню включає в себе всі головні страви індійської кухні. Тут подають ексклюзивний індійський сир панір, овочеві трикутники самоса та індійський чай масала. Родзинка ресторану — справжня індійська піч тандир, в якій готується майже вся смажена їжа. Атмосферу Індії підтримує також інтер'єр — тут є і розпис, і індійські картини, і ажурні різьблені ширми з дерева тик, і золоті фігурки індійських богів.

Горчица
Горчица

 

 

Адреса: вул. Орлика, 6

Середній чек: 600 грн

Кухня: французька

  

У цьому ресторані подають традиційні страви європейської та французької кухонь. Причому вранці, як і у Франції, печуть круасани. Особлива увага приділяється винній карті — в ресторані значний асортимент французьких та італійських вин.

Казбек
Казбек

Адреса: бул. Лесі Українки, 30а
Середній чек: 800 грн
Кухня: грузинська

 

Ресторан позиціонує себе як місце для столичних політиків і бізнесменів. Тут готують грузинські національні страви — сациві, курчат табака і печінку кучмачі, приготовану на сковороді-кеце. Прямо в центральному залі встановлена піч тоне, і відвідувачі можуть спостерігати, як готуються справжні грузинські коржі. Вечорами звучать грузинські пісні під акомпанемент рояля.
Канапа
Канапа

 
Адреса:
Андріївський узвіз, 19а

Середній чек: 900 грн
Кухня: українська
  

Ресторан нової української кухні європейської якості, який відкрили ресторатор Діма Борисов та музикант Олег Скрипка. Меню Канапи створено на основі дореволюційних рецептів в сучасній інтерпретації з використанням технологій молекулярної кулінарії. Тут продуманий інтер'єр, а вечорами — жива музика. Додатковий бонус для відвідувачів — прекрасний вид на Поділ з панорамних вікон.

Кіфлик
Кіфлик

 
 
 
 
Адреса:
вул. Шота Руставелі, 4

Середній чек: 450 грн
Кухня: західноукраїнська
  

У закладі представлені дивовижні страви Західної України. Меню насичене незвичайними назвами, як-то пасуля підбивана, шовдар, човлент. Всім відвідувачам як комплімент приносять ті самі кіфлики, на честь яких названо заклад — дрібненькі рогалики, присипані цукровою пудрою. Тут подають домашні наливки, карпатські чаї і глінтвейни з закарпатського вина.

Клюква и брюква
Клюква и брюква

 
Адреса:
вул. Антоновича, 16

Середній чек: 350 грн
Кухня: локаворський ресторан-галерея
  

Цей ресторан працює виключно з українськими локальними сезонними продуктами. У меню власного приготування мочення, соління, копчення, консервація і крафтовое пиво, хліб і млинці з печі. Відвідувачам обіцяють найкращі в місті котлети по‑київськи і київський торт. Крім того, тут щомісяця відкриваються виставки сучасних українських художників.

Конкорд
Конкорд

 

 
 
Адреса:
вул. Пушкінська, 42/4

Середній чек: 1200 грн
Кухня: ф'южн
  

Оригінальна кухня, стильний інтер'єр і чудовий вид на історичний центр Києва. В меню страви з м'яса, риби, овочів і морепродуктів в несподіваному виконанні. Ресторан — володар двох Золотих корон за версією міжнародної компанії Luxury Life Style Awards.

Любимый дядя
Любимый дядя

 
Адреса: вул. Паньківська, 20
Середній чек: 700 грн
Кухня: близькосхідна
  

Любимый дядя — перший у столиці проект ресторатора Дмитра Запорожця і харківської First Line Group. В меню — багато маловідомих назв, а страви поєднують в собі кухні Середземномор'я. Відвідувачам пропонують цікаву і різноманітну винну карту, а також безліч авторських коктейлів. Інтер'єр нагадує квартиру і поділений на тематичні зони: вітальню, кухню і кабінет з бібліотекою. Минулого року ресторан отримав французьку премію професіоналів ресторанного бізнесу — Золоту пальмову гілку, яка присуджується за цікаву концепцію ресторану.

Марокана
Марокана

Адреса: бул. Лесі Українки, 24
Середній чек: 500 грн
Кухня: ф'южн
  

Тут яскравий східний інтер'єр, різноманітне меню. В Марокані, крім усього іншого, пропонують комплексні сніданки та бізнес-ланчі, а вечорами проводять діджей-сети і вечірки. Також передбачене значне кальянне меню.

Монако
Монако

 
 
 
Адреса:
вул. Велика Житомирська, 20а

Середній чек: 600 грн

Кухня: середземноморська

 

У ресторані представлені класичні страви італійської та французької кухні. Багато — з морепродуктів. Омарів, наприклад, відвідувачі можуть вибрати самостійно в акваріумі ресторану. Заклад славиться літньою терасою з видом на Пейзажну алею і Андріївську церкву.

Охота на овец
Охота на овец

 

Адреса: вул. Воздвиженська, 10а

Середній чек: 800 грн

Кухня: азійський стейк-хаус

 

Суші, салати з морепродуктів і стейки з азійським колоритом — все це можна знайти в ресторані Охота на овец. У закладі відкрита кухня, акваріум з живими лобстерами і крабами, а також спеціальний бар, в якому пропонуються виключно устриці та ікра.

Пантагрюель
Пантагрюель

 
  
 
 
Адреса:
вул. Лисенка, 1

Середній чек: 900 грн

Кухня: італійська

  

Остерія Пантагрюель розташована в історичному центрі Києва біля Золотих воріт. Тут подають найпопулярніші італійські страви, причому, на думку багатьох рестораторів, саме в Пантагрюелі в цьому питанні досягли успіху — тут одна з найкращих паст у місті. Крім того, є відмінна винна карта і свій винний льох.

Паровоз Speak Easy
Паровоз Speak Easy

 

Адреса: вул. Велика Васильківська, 19

Середній чек: 400 грн

Кухня: європейська

 

Це один з найкращих коктейльних барів в місті, який до того ж може похвалитися відмінною кухнею. Тут оригінальний інтер'єр, і щовечора збираються галасливі компанії.

Прага
Прага

 
Адреса: пр. академіка Глушкова, 1 (Національний експоцентр України)
Середній чек: 1.000 грн
Кухня: європейська
  

Тут подають страви вишуканої європейської кухні на будь-який смак. Передбачені сніданки, бізнес-ланчі та сезонні меню. Головною перевагою ресторану є інтер'єр — тут більше восьми залів, зокрема кілька літніх терас. Одна з найкрасивіших розташована прямо на воді посеред парку. Вечорами тут грає жива музика.

Собака съела голубя
Собака съела голубя

 
Адреса:
Бессарабська площа, 7

Середній чек: 500 грн
Кухня: європейська
  

Особливістю цього ресторану є інноваційний підхід до приготування їжі. Кухар готує з місцевих продуктів за старовинними рецептами, використовуючи нові технології. Зокрема, він використовує сувид — низькотемпературний метод приготування, і ротаційний випарва для приготування суспензій і екстрактів. У меню добра карта вин і відмінна кава спеціальної обжарювання.

Тарілка
Тарілка

 
 
Адреса:
вул. Гришка, 9

Середній чек: 350 грн

Кухня: європейська
  

У меню цього гастрокафе є бургери, піца, салати і навіть страви тайської кухні. Крім цього, в закладі подають хороші десерти, а чай виносять прямо в самоварі. Відвідувачі хвалять інтер'єр і затишну літню терасу.

Хмелі-Сунелі
Хмелі-Сунелі

 
 
 
Адреса:
вул. Суворова, 4 / 6

Середній чек: 600 грн

Кухня: грузинська

 

В меню ресторану представлені кращі страви грузинської кухні. Вибір великий: від пхалі, харчо і хачапурі до знаменитих кебабів, каре ягняти і пахлави. Тут подають виключно грузинське вино і, зрозуміло, виноградну горілку — чачу.

Шоті
Шоті

 
 
Адреса: вул. Мечникова, 9

Середній чек: 600 грн

Кухня: грузинська

 

Концепція закладу — грузинська гастрономічна культура в елегантному інтер'єрі. У меню представлені страви всіх грузинських регіонів. Наприклад, тут готують домашній хліб у вигляді човна, який випікають на очах у відвідувачів у традиційній грузинській печі тоне.

 

 

Коростів
Золота форель
Золота форель

 
Адреса:
Сколівський район, Львівська область, 662‑й км траси Київ—Чоп

Середній чек: 500 грн

Кухня: українська

 

У ресторані подають традиційні страви західноукраїнської кухні. Особливу увагу кухар приділяє приготуванню свіжовиловленої риби — карпатської форелі і стерляді. Рибу відвідувачі можуть виловити самі в місцевому ставку, а потім, за бажанням, її тут же готують у ресторані. Крім того, тут подають шашлики, карпатські сири, домашні різносоли і різноманітні салати. В комплекс з рестораном входить готель, SPA-салон, басейн і навіть фонтан — і все це на тлі карпатських гір.

Кривий Ріг
Prado Cafe
Prado Cafe

 
 
Адреса:
пр. Карла Маркса, 19

Середній чек: 350 грн

Кухня: італійська, японська

 

Заклад пропонує головні страви італійської та японської кухонь — піцу, пасту, суші, супи і салати. Відвідувачі хвалять інтер'єр і коктейльну карту.

Луцьк
Patio di Fiori
Patio di Fiori

  

Адреса:
вул. Кравчука, 13

Середній чек: 500 грн

Кухня: середземноморська

  

Традиційні страви італійської і французької кухонь тут доповнюються багатою колекцією вин Італії, Франції, Іспанії і Нового Світу. Особливо великий вибір страв з морепродуктів — тут подають кілька видів устриць та лобстерів.

Фелічіта
Фелічіта

 
Адреса:

вул. Винниченка, 2
пр. Соборності, 11
вул. Стрілецька, 11
пр. Волі, 11

Середній чек: 250 грн

Кухня: італійська

 

Класична піцерія, де піцу готують в дров'яній печі. Також в меню ресторану — набір італійських закусок, паста, страви з м'яса та риби. Тут типовий для подібного закладу інтер'єр і демократичні ціни.

Львів
Bar Mushly
Bar Mushly

 
Адреса: площа Ринок, 35

Середній чек: 600 грн

Кухня: європейська морська

 

Тут подають в основному рибу і морепродукти в найрізноманітніших варіантах. Особливий акцент роблять на устрицях, вонголі та мідіях. Є навіть окреме устричне меню, в якому до кожної порції передбачений келих ігристого вина демократичної марки власного виробництва.

Centaur
Centaur

 
 
Адреса:
площа Ринок, 34

Середній чек: 250 грн

Кухня: українська, європейська
  

У цьому закладі змішані кухні і традиції абсолютно різних культур. У меню представлені страви від борщу до вишуканих десертів. Крім того, тут варять відмінну істинно львівську каву.

Mons Pius
Mons Pius

 
 
Адреса:
вул. Лесі Українки, 14

Середній чек: 250 грн
Кухня: авторська, локальна та європейська
  

Ресторан розташований у дворику, який зберігає особливу атмосферу старого Львова. Він розмістився в будівлі першого львівського банку-ломбарду, який працював тут 300 років тому (до 1940 року). Заклад спеціалізується в основному на м'ясі, але вегетаріанцеві також знайдеться чим пообідати — наприклад, в меню є фетучіні з білими грибами.

Vintage Nouveau
Vintage Nouveau

 
 
Адреса: вул. Староєврейська, 27

Середній чек: 600 грн
Кухня: авторська, європейська

 

У меню безліч авторських страв і десертів, для приготування яких використовуються екологічно чисті продукти місцевих фермерських господарств. Крім того, у закладі є власна винотека з вишуканими вінтажними винами.

Амадеус
Амадеус

Адреса: вул. Катедральна, 7
Середній чек: 200 грн
Кухня: італійська, французька і локальна

 

Ресторан Амадеус розташований у самому центрі старовинного Львова, поруч з католицькою Кафедрою і каплицею Боїмів. У меню гості особливо виділяють телятину, запечену в каррі з яблуками і мигдалем, устриці, мармурове м'ясо і десерти.

Атляс
Атляс

 
 
Адреса: площа Ринок, 45

Середній чек: 300 грн

Кухня: локальна
  

Арт-кнайпа — заклад з історією, тут збиралася львівська богема ще в кінці ХІХ століття. Інтер'єр виконаний в вінтажному європейському стилі: бочки замість крісел, портрети королів і колони з фресками. В меню — страви традиційної галицької кухні.

Вероніка
Вероніка

Адреса: пр. Шевченка, 21
Середній чек: 400 грн
Кухня: кондитерська

 

Одне з найвідоміших місць у місті. Тут буває складно знайти вільний столик. Інтер'єр, витриманий в атмосфері початку XX століття, відповідає класичним львівським кав'ярням: стримано, але затишно.

Перша львівська грильова ресторація м'яса та справедливості
Перша львівська грильова ресторація м'яса та справедливості

 

 
Адреса:
вул. Валова, 20

Середній чек: 300 грн
Кухня: локальна

 

Заклад спеціалізується на приготуванні різних видів м'яса. Біля ресторану своя оригінальна концепція — за легендою творців, його відкрив останній міський кат, який після становлення в країні демократії залишився без роботи. Ніхто краще ката не розбирається в м'ясі, впевнені автори закладу.

Ресторація Бачевських
Ресторація Бачевських

 
Адреса: вул. Шевська, 8
Середній чек: 300 грн
Кухня: локальна
  

Тут подають оригінальні авторські страви з незвичайними назвами і неповторним місцевим колоритом. Заклад може похвалитися продуманим інтер'єром і цікавою історією. Він названий на честь родини Бачевських, яка заснувала в XVIII столітті у Львові першу в світі фабрику масового виробництва горілки. З цього приводу відвідувачам пропонують незвичайні спиртні напої, у тому числі понад 45 видів наливок.

Трапезна ідей
Трапезна ідей

Адреса: вул. Валова, 18
Середній чек: 150 грн
Кухня: локальна
  

Трапезна розміщена при Музеї ідей, який у свою чергу займає частину приміщень старовинного Бернардинського монастиря. Атмосферності додають товсті кам'яні стіни і масивні дубові меблі. За задумом творців, це місце, куди приходять художники після роботи над проектами, де вони зустрічаються, сперечаються і обговорюють нові ідеї. Всьому цьому сприяє традиційна галицька кухня.

Цукерня
Цукерня

Адреса: вул. Староєврейська, 3
Середній чек: 300 грн
Кухня: кафе-кондитерська
  

Класична львівська кав'ярня з великим асортиментом випічки. Відкрившись у 1999 році, Цукерня стала продовжувачем львівських довоєнних кондитерських. В інтер'єрі присутні багато антикваріату. Великий вибір десертів і різного роду кави. Туристи нерідко купують фірмові штруделі і сирники в якості гостинців зі Львова.

Чорний кіт
Чорний кіт

  
 
 
 
Адреса:
вул. Героїв Майдану, 4

Середній чек: 600 грн

Кухня: європейська, українська
  

Українська інтерпретація англійського пабу. Дров'яна піч — справжня гордість закладу, тут випікають піцу, а також домашній хліб за старовинними рецептами. В меню є фірмові страви — шашлик Чорний кіт, ковбаски з дикого кабана, десерт Шоколадна лавина.

Шампанерія Х&Х
Шампанерія Х&Х

   
 
 
Адреса:
вул. Лесі Українки, 29

Середній чек: 250 грн
Кухня: хот-доги і хачапурі
  

Міське кафе, де представлені три популярних продукти: шампанське, хачапурі і хот-доги. В меню немає супів і всього два салати. Аудиторія — здебільшого молодь, яка цінує якісну їжу. У закладі кухня відкрита, що дозволяє спостерігати за приготуванням замовлених страв.

 

 

Маріуполь
Старий маяк
Старий маяк

 
 
Адреса:
пр. Металургів, 11а

Середній чек: 500 грн

Кухня: європейська, авторська, рибна

 

Творці ресторану виходили з того, що Маріуполь — морське місто-порт і великі кораблі з різних країн є його частими гостями, тому заклад позиціонує себе як збирача традицій кухонь та смаків всього світу. Акцент тут робиться на рибних стравах, а інтер'єр виконаний у вигляді палуби великого вітрильного корабля.

Миргород
Амічі
Амічі

 
 
 
Адреса:
вул. Гоголя, 147а

Середній чек: 350 грн

Кухня: італійська та японська

 

Це невелике затишне кафе з різноманітним вибором їжі. Тут готують пасту, піцу, салати, суші і роли, а також гарячі страви та десерти. У меню великий вибір вин і кави. По вихідних для дітей відвідувачів проводять майстер-класи по приготуванню піци.

Мукачево
Графський двір
Графський двір

 
 
 
Адреса:
вул. Ерделі, 36а

Середній чек: 250 грн

Кухня: європейська, українська

 

У меню присутні найвідоміші страви закарпатської та угорської кухонь, а у винній карті широко представлені місцеві напої. При ресторані діє власна пивоварня. Крім того, перед відвідувачами ресторанного комплексу відкривається вражаючий вид на Мукачівський замок і озеро.

Миколаїв
Хайнріх Шультц
Хайнріх Шультц

Адреса: вул. Декабристів, 27
Середній чек: 450 грн
Кухня: пивоварня

  

Ідею відкрити в місті власну пивоварню з рестораном творці закладу привезли з Праги. Тут варять два види пива — Вацлавське темне і Вацлавське світле. До нього подають численні закуски, м'ясні страви та бургери.

Одеса
Bernardazzi
Bernardazzi

 
 
Адреса:
вул. Буніна, 15

Середній чек: 600 грн
Кухня: європейська, середземноморська, українська
  

Тут найбільша винна карта в Одесі. Цей заклад — єдиний у Східній Європі — три роки поспіль ставав володарем нагороди Best of Award of Excellence від авторитетного винного журналу Wine Spectator. У Bernardazzi подають вишукані закуски та різноманітні страви з риби, м'яса та морепродуктів.

Fratelli
Fratelli

 
Адреса:
вул. Грецька, 17

Середній чек: 600 грн
Кухня: італійська
  

Ресторан з багатим вибором вин і класичною італійською кухнею. Тут використовують тільки екопродукти, є навіть власна установка для очищення води. У закладі подають карпаччо з восьминога і яловичини, різноманітні види пасти і різотто, камбалу і лангустини на грилі. Також у меню присутні традиційні італійські супи — мінестроне з черрі і шпинатом, суп з кролика з білими грибами. Сири, оливкова олія, бальзамічний оцет, трюфельну олію ресторан закуповує в Італії, а придбати ці продукти можна в крамниці при ньому.

Frebule
Frebule

 
 
Адреса:
Французький бульвар, 21а

Середній чек: 300 грн
Кухня: французька

  

Заклад позиціонує себе як винний ресторанчик. Асортимент вин постійно змінюється, тому відвідувач може вибрати лише колір: країну і сорт вина доведеться уточнювати у офіціанта. В меню — м'ясні та рибні страви, вишукані десерти.

Maman
Maman

  
Адреса:
вул. Ланжеронівська, 18

Середній чек: 300 грн
Кухня: східноєвропейська
  

В основі меню — страви, відомі кожному одеситу з дитинства, але приготовані і подані в незвичній манері. Крім форшмаку, домашніх котлет і фаршированих перців, в Maman можна спробувати також популярні страви іноземної кухні, приготовлені за рецептами найкращих шеф-кухарів, наприклад салат Панзанелла або азійський курячий суп з овочами. З напоїв — шість видів фруктового і ягідного лимонаду. В алкогольній карті великий вибір вин і три види настоянок власного виробництва: імбирна, ягідна і хріновуха.

Tavernetta
Tavernetta

 
 
 
Адреса:
вул. Катерининська, 45

Середній чек: 350 грн
Кухня: італійська, авторська
  

У ресторані Савелія Лібкіна готують італійські страви з місцевих продуктів. В Італії закуповують лише оливкову олію, анчоуси, сири і борошно з твердих сортів пшениці, з якого вже на місці — на відкритій кухні — роблять пасти. Подають напої власного приготування — домашнє вино, лімончелло і граппу. Піци тут немає принципово.

Бодега Два Карла
Бодега Два Карла

Адреса: вул. Грецька, 32
Середній чек: 250 грн
Кухня: локальна
  

У меню — традиційні страви Бессарабії за старовинними рецептами — від яєчні і мамалиги до вин. Тут використовуються тільки натуральні продукти високої якості. При закладі працює крамниця, де ці продукти можна придбати.

Брати Гриль Deli
Брати Гриль Deli

 
 
Адреса:
вул. Дерибасівська, 17

Середній чек: 300 грн
Кухня: локальна
  

Всі страви готуються на італійському екогрилі з V-подібною решіткою. В меню класичні стейки з української яловичини, витриманою 21 день, щойно зловлена чорноморська риба і мідії за особливим рецептом. Також відвідувачам подають традиційні вина Франції, Італії, Аргентини, Чилі та Одеського регіону, а також авторські коктейлі.

Дача
Дача

 
 
 
Адреса:
Французький бульвар, 85, корпус 15

Середній чек: 350 грн
Кухня: домашня східноєвропейська
  

Концептуальний заклад, який відтворює атмосферу приморського будинку відпочинку 1930‑х, розташований у відреставрованій старовинній садибі на території санаторію ім. Чкалова. Тут чудовий літній майданчик в саду. В меню — форшмак, куряча шийка, мініатюрні млинці, тюлька та багато іншого.

Компот
Компот

 
 
 
 
Адреса: вул. Дерибасівська, 20
Середній чек: 150 грн
Кухня: домашня східноєвропейська
  

Заклад славиться котлетами з трьох видів м'яса, свіжими ранковими круасанами, випічкою і компотом власного приготування. Тут роблять відмінне какао, а до сирників подають сметану прямо в банці.
Стейкхаус. М'ясо і вино
Стейкхаус. М'ясо і вино

Адреса: вул. Дерибасівська, 20 / 13
Середній чек: 500 грн
Кухня: європейська

 

Ресторан для поціновувачів м'яса, де м'ясо і рибу готують різними способами. З фаворитів гостей Стейкхауса — томагавк-стейк з хамоном, паніні з біфштексом, сальсичча з яловичини і тосканська дошка закусок. Крім того, відвідувачам пропонують різноманітні десерти і великий вибір алкоголю.

Полтава
Vivat Провінція
Vivat Провінція

 
Адреса:
вул. Заньківська, 3

Середній чек: 200 грн
Кухня: українська

  

В меню — безліч страв української кухні, а також шашлик, м'ясо та риба на грилі за дуже демократичними цінами. В комплекс з рестораном входить готель і пивоварня, де варять живе пиво. Тут є також власні ковбасний цех і пекарня. Тут же знаходиться компактний зоопарк Бабусин дворик, де живуть африканські страуси, камерунські кози, осли, поні, кенгуру, єноти, олені, муфлони, лебеді і качки.

Тернопіль
Ковчег
Ковчег

Адреса: вул. Живова, 5а
Середній чек: 200-300 грн
Кухня: українська, грузинська

 

Це ресторан-пивоварня, побудований у формі старозавітного ковчега в парковій зоні міста. Електроенергією заклад забезпечують встановлені на даху сонячні батареї, за що ресторан вважають екологічним.
Заклад славиться своєю органічною кухнею — страви готують з вирощених на власних фермах продуктів — і авторським пивом. Переконатися в свіжості тутешнього пива може кожен: пивоварня завжди відкрита для екскурсій.

Старий млин
Старий млин

Адреса: вул. Бродівська, 1а
Середній чек: 350 грн
Кухня: українська, локальна

 

Цей ресторан-музей побудований 13 років тому на фундаменті парового млина, що справно працював до 1939 року. При будівництві будівлі ресторану архітектори копіювали елементи робіт свого великого колеги — іспанця Антоніо Гауді. Інтер'єр складається з понад 3.000 старовинних предметів українського побуту, що представляють антикварну і музейну цінність.
Кухня багато в чому орієнтована на страви, приготовані за старовинними рецептами народів, що в різні епохи населяли Галичину,— українців, поляків, євреїв і австрійців. Тут готують у старовинних печах і на грилі на дровах, причому тільки з натуральних продуктів від місцевих фермерів. Вечорами звучить жива народна музика.

Трускавець
Ё-моё
Ё-моё

 
Адреса:
вул. Городище, 8

Середній чек: 400 грн

Кухня: європейська, українська

 

Ё-моё позиціонує себе як етноресторан. В інтер'єрі суцільно натуральні матеріали — камінь і дерево, тут також зібрано безліч старовинних дрібниць з історії прикарпатського побуту. В меню — найбільш популярні страви української, грузинської та європейської кухонь. Для відвідувачів з дітьми передбачена няня, є окреме дитяче меню.

Ужгород
Old Continent
Old Continent

Адреса: пл. Шандора Петефі, 4
Середній чек: 600 грн
Кухня: європейська

 

Це найбільш фешенебельний ресторан міста. Він працює при однойменному п'ятизірковому готелі. Тут вишуканий інтер'єр, кілька залів і красивий літній майданчик у внутрішньому дворику. В меню — багато традиційних страв європейської кухні. До уваги гостей пропонується велика винна карта.

Харків
44 Favorite Place
44 Favorite Place

 
 
 
Адреса:
вул. Пушкінська, 44

Середній чек: 300 грн

Кухня: кавказька, європейська, японська

 

Ресторан одночасно працює в декількох напрямках. У залі Wine Club представлені вина з усіх кінців світу, відкритий суші-бар, в горизонтальному тандирі випікаються традиційні узбецькі коржики, тут же на очах відвідувачів ліплять манти і хінкалі, а в кафе-кондитерській Coffee & Waffles подають десерти.

Наша Дача
Наша Дача

 
Адреса:
вул. Батумська, 4

Середній чек: 500 грн

Кухня: італійська

 

Заміський ресторан у десяти хвилинах їзди від міста зі стильним інтер'єром і вишуканою кухнею. Тут також є власна бакалійна лавка з фермерськими продуктами — домашнім варенням, тайговим медом, італійською бакалією, маслом і сухофруктами.

Старгород
Старгород

Адреса: вул. Лермонтовська, 7
Середній чек: 300 грн
Кухня: чеська пивоварня

 

Тут варять чотири сорти чеського старгородського пива. До нього можна замовити традиційні чеські закуски: пивні ковбаски, шпізи, а також фірмову страву пивоварні — старгородське коліно. Для любителів м'яса і риби гриль в закладі працює Josper — піч особливої конструкції, яка поєднує переваги мангала і традиційної дров'яної печі.

Чехов
Чехов

 

Адреса:
вул. Сумська, 84 / 2

Середній чек: 400 грн

Кухня: російська, італійська

 

Сімейний ресторан з літньою верандою. Інтер'єр відтворює атмосферу дворянської садиби зі старовинним фортепіано, бібліотекою та плетеними кріслами на терасі. У меню старосвітські вишуканості — раковий суп, млинці з ікрою, розтягаї і тунець з кускусом.

Херсон
Nostalgie
Nostalgie

 
 
 
 
Адреса:
вул. Старообрядницька, 12

Середній чек: 250 грн

Кухня: авторська українська та європейська

 

Ресторан розташований в центрі Херсона, між драмтеатром та Покровським сквером. Зал з каміном оформлений в стилі старої доброї Англії, а літня тераса в сезон буквально потопає в зелені. Найпопулярніші страви — баранина, тушкована з овочами, домашня паста і телятина в пряних травах. Є власна випічка.

Хмельницький
Ресторація Шпігеля
Ресторація Шпігеля

 
 
Адреса:
вул. Володимирська, 63

Середній чек: 200 грн

Кухня: локальна

 

Це ресторан старовинної подільської кухні, відтвореної його авторами. Найяскравіші позиції в меню — вінницьке сало, зіньковська ковбаса, гречані голубці і борщ з сухофруктами. Крім того, в закладі подають йогурти власного виробництва та різноманітні місцеві алкогольні настоянки.
Черкаси
Чашка Espresso Bar
Чашка Espresso Bar

 
 
 
Адреса:
вул. Лазарєва, 4

Середній чек: 150 грн

Кухня: європейська
  

Ця кав'ярня у центрі міста з хорошим сервісом і позитивною атмосферою. Тут подають справжню каву зі змелених зерен у всіх можливих його інтерпретаціях, а до нього — різноманітні десерти. Проте, в меню представлені і більш ситні страви — сендвічі, млинчики, салати і супи. Крім того, у закладі передбачені комплексні сніданки.

Чернігів
Хряк
Хряк

 
Адреса:
вул. Київська, 12

Середній чек: 100 грн
Кухня: американська, європейська

  

Заклад розташований в старовинному дерев'яному маєтку і славиться своїм свіжозвареним крафтовим пивом і м'ясними стравами відмінної якості, приготованими на відкритому грилі або в печі. "Не так часто можна з'їсти правильно підготовлений, а потім приготований стейк в провінційних містах",— стверджує львівський ресторатор Марк Зархін.

Чернівці
ZONE of SECRET KITCHEN
ZONE of SECRET KITCHEN

Адреса: Театральна площа, 3
Середній чек: 500 грн
Кухня: авторська, фьюжен

 

Творці закладу не хотіли зациклюватися на чомусь одному, тому в ресторані присутні найрізноманітніші страви — від бургерів до тістечок. До всіх страв застосовано авторський підхід, деякі готуються з елементами популярної молекулярної кухні. Заклад розділено на три зони — кав'ярня з вітриною різноманітних тістечок на першому поверсі, лаундж у клубному форматі на другому і власне ресторан на третьому поверсі.

 

 

 

Хто відбирав кращі ресторани
эксперты