27 березня, 2017. понеділок

Новое время

UA RU
Гід для гурманів

Найкращі ресторани Одеси

29 квiтня, 2016
Ресторатори називають найкращі заклади Одеси, де можна смачно поїсти
Н апередодні святкового вікенду НВ представляє список найкращих ресторанів Одеси. Рейтинг був складений відомими рестораторами з усієї країни, ресторанними критиками і бізнесменами, які люблять поїсти і знаються на їжі. З рейтингом 2015 року ви можете ознакомится тут.
Bernardazzi
Bernardazzi

 
 
Адреса:
вул. Буніна, 15

Середній чек: 600 грн
Кухня: європейська, середземноморська, українська
  

Тут найбільша винна карта в Одесі. Цей заклад — єдиний у Східній Європі — три роки поспіль ставав володарем нагороди Best of Award of Excellence від авторитетного винного журналу Wine Spectator. У Bernardazzi подають вишукані закуски та різноманітні страви з риби, м'яса та морепродуктів.

Fratelli
Fratelli

 
Адреса:
вул. Грецька, 17

Середній чек: 600 грн
Кухня: італійська
  

Ресторан з багатим вибором вин і класичною італійською кухнею. Тут використовують тільки екопродукти, є навіть власна установка для очищення води. У закладі подають карпаччо з восьминога і яловичини, різноманітні види пасти і різотто, камбалу і лангустини на грилі. Також у меню присутні традиційні італійські супи — мінестроне з черрі і шпинатом, суп з кролика з білими грибами. Сири, оливкова олія, бальзамічний оцет, трюфельну олію ресторан закуповує в Італії, а придбати ці продукти можна в крамниці при ньому.

Frebule
Frebule

 
 
Адреса:
Французький бульвар, 21а

Середній чек: 300 грн
Кухня: французька

  

Заклад позиціонує себе як винний ресторанчик. Асортимент вин постійно змінюється, тому відвідувач може вибрати лише колір: країну і сорт вина доведеться уточнювати у офіціанта. В меню — м'ясні та рибні страви, вишукані десерти.

Maman
Maman

  
Адреса:
вул. Ланжеронівська, 18

Середній чек: 300 грн
Кухня: східноєвропейська
  

В основі меню — страви, відомі кожному одеситу з дитинства, але приготовані і подані в незвичній манері. Крім форшмаку, домашніх котлет і фаршированих перців, в Maman можна спробувати також популярні страви іноземної кухні, приготовлені за рецептами найкращих шеф-кухарів, наприклад салат Панзанелла або азійський курячий суп з овочами. З напоїв — шість видів фруктового і ягідного лимонаду. В алкогольній карті великий вибір вин і три види настоянок власного виробництва: імбирна, ягідна і хріновуха.

Tavernetta
Tavernetta

 
 
 
Адреса:
вул. Катерининська, 45

Середній чек: 350 грн
Кухня: італійська, авторська
  

У ресторані Савелія Лібкіна готують італійські страви з місцевих продуктів. В Італії закуповують лише оливкову олію, анчоуси, сири і борошно з твердих сортів пшениці, з якого вже на місці — на відкритій кухні — роблять пасти. Подають напої власного приготування — домашнє вино, лімончелло і граппу. Піци тут немає принципово.

Бодега Два Карла
Бодега Два Карла

Адреса: вул. Грецька, 32
Середній чек: 250 грн
Кухня: локальна
  

У меню — традиційні страви Бессарабії за старовинними рецептами — від яєчні і мамалиги до вин. Тут використовуються тільки натуральні продукти високої якості. При закладі працює крамниця, де ці продукти можна придбати.

Брати Гриль Deli
Брати Гриль Deli

 
 
Адреса:
вул. Дерибасівська, 17

Середній чек: 300 грн
Кухня: локальна
  

Всі страви готуються на італійському екогрилі з V-подібною решіткою. В меню класичні стейки з української яловичини, витриманою 21 день, щойно зловлена чорноморська риба і мідії за особливим рецептом. Також відвідувачам подають традиційні вина Франції, Італії, Аргентини, Чилі та Одеського регіону, а також авторські коктейлі.

Дача
Дача

 
 
 
Адреса:
Французький бульвар, 85, корпус 15

Середній чек: 350 грн
Кухня: домашня східноєвропейська
  

Концептуальний заклад, який відтворює атмосферу приморського будинку відпочинку 1930‑х, розташований у відреставрованій старовинній садибі на території санаторію ім. Чкалова. Тут чудовий літній майданчик в саду. В меню — форшмак, куряча шийка, мініатюрні млинці, тюлька та багато іншого.

Компот
Компот

 
 
 
 
Адреса: вул. Дерибасівська, 20
Середній чек: 150 грн
Кухня: домашня східноєвропейська
  

Заклад славиться котлетами з трьох видів м'яса, свіжими ранковими круасанами, випічкою і компотом власного приготування. Тут роблять відмінне какао, а до сирників подають сметану прямо в банці.
Стейкхаус. М'ясо і вино
Стейкхаус. М'ясо і вино

Адреса: вул. Дерибасівська, 20 / 13
Середній чек: 500 грн
Кухня: європейська

 

Ресторан для поціновувачів м'яса, де м'ясо і рибу готують різними способами. З фаворитів гостей Стейкхауса — томагавк-стейк з хамоном, паніні з біфштексом, сальсичча з яловичини і тосканська дошка закусок. Крім того, відвідувачам пропонують різноманітні десерти і великий вибір алкоголю.

Хто відбирав найкращі ресторани
расстяжка