3 грудня, 2016. субота

Новое время

UA RU
Гід для гурманів

Найкращі ресторани Києва

28 квiтня, 2016
Ресторатори називають найкращі заклади столиці, де можні смачно поїсти
Напередодні святкового вікенду НВ представляє список найкращих ресторанів Києва. Рейтинг був складений відомими рестораторами з усієї країни, ресторанними критиками і бізнесменами, які люблять поїсти і знаються на їжі. З рейтингом 2015 року ви можете ознайомитись тут.
Arbequina
Arbequina

 

 
Адреса:
вул. Грінченка, 4

Середній чек: 400 грн

Кухня: іспанська та одеська

 

Тихий, маленький ресторан у самісінькому центрі Києва. Тут відмінні недільні бранчі і жива іспанська музика. У меню — страви традиційної іспанської кухні, основний акцент зроблений на рибі.

BAO
BAO

 

Адреса: вул. Мечникова, 14

Середній чек: 800 грн

Кухня: китайська

 

Концепція ресторану належить відомому канадсько-українському шеф-кухарю Ектору Хіменес-Браво. Тут яскравий інтер'єр і відкрита кухня. І це ресторан сучасної китайської кухні, а значить, в меню локшина, морепродукти, овочі і качка.

Bassano
Bassano




  

Адреса: вул. Велика Васильківська, 100

Середній чек: 700 грн

Кухня: італійська

 

Цей ресторан вперше відкрився 14 років тому в Донецьку, а в травні минулого року заклад перебрався в столицю. Тут готують традиційні італійські страви, причому більшість продуктів для них доставляються прямо з Італії. Крім основного меню, шеф-кухар розробляє спеціальні сезонні карти.

BEEF meat&wine
BEEF meat&wine

 

 

Адреса: вул. Шота Руставелі, 11

Середній чек: 1.000 грн

Кухня: стейк-хаус

 

Справжні американські стейки і хороше вино — головне, що характеризує цей ресторан. Відкрита кухня дозволяє бачити роботу кухарів прямо із залу. А для гурманів облаштований Chef's Table — стіл, поставлений прямо на кухні, для якого розроблено спеціальне меню і кожну страву особисто готує шеф-кухар.

Bigoli
Bigoli

 

 

Адреса: Кловський узвіз, 7а

Середній чек: 600 грн

Кухня: італійська

 

Це ресторан традиційної італійської кухні. Причому в приготуванні використовуються в основному продукти з Італії. Наприклад, всю пасту, яку подають в цьому закладі, готують прямо в ресторані з італійського борошна. Спеціалітет ресторану — паста біголі, зроблена на основі гречаного або пшеничного борошна та качиних яєць. Її подають з качкою.

Goodman
Goodman

 

 

Адреса: вул. Жилянська, 75

Середній чек: 1.000 грн

Кухня: стейк-хаус

 

Фішка ресторану — стейки на вугіллі. Хоча меню включає також бургери, страви європейської кухні з морепродуктів і овочів. Відвідувачам пропонують значну карту вин та іншого алкоголю.

Guramma
Guramma

 

 

Адреса: Дніпровський узвіз, 1

Середній чек: 800 грн

Кухня: перуансько-японська

 

Заклад приніс в столицю новий гастрономічний напрямок — ніккей. Це історично сформована суміш японської і перуанської кухонь, яка зародилася серед японських емігрантів в Перу. Основним акцентом ніккей є різні південноамериканські соуси, перець і приправи, які використовуються для класичних японських і паназіатських продуктів — сирої риби, морепродуктів, рису, водоростей і іншого.

Ibsen
Ibsen

 

 

Адреса: вул. Мечникова, 16

Середній чек: 700 грн

Кухня: скандинавська

 

У ресторані готують скандинавські страви з м'яса, риби і морепродуктів. Тут подають свіжі устриці та краби, а на вітрині можна обрати будь-яку рибу, і кухарі приготують її за вашим бажанням — в солі, на пару, на грилі або сковороді.

Lucky Restaurant Vinotheque
Lucky Restaurant Vinotheque

 

 

Адреса: вул. Мечникова, 9

Середній чек: 800 грн

Кухня: європейська

 

Тут подають різноманітні страви європейської кухні з м'яса, риби і морепродуктів. Коротке, добре вибудоване меню і професійний персонал. Особлива увага приділяється європейським винам. За запевненням творців закладу, тут одна з найбільш значних винних карт в Україні.

Mr. Zuma
Mr. Zuma

 

 

Адреса: Спортивна площа, 1а

Середній чек: 800 грн

Кухня: японська

 

У закладі використовуються унікальні технології та інгредієнти. Багато продуктів імпортуються прямо з Японії — наприклад, телятина вагу біф, камчатський краб, м'якопанцирний краб, креветки Джамбо і різноманітні соуси: юзу, даші соєвий, тосазу, вафу, юзу-трюфельний, севіче місо.

Musafir
Musafir

Адреса: вул. Саксаганського, 57а
Середній чек: 200 грн
Кухня: кримськотатарська

 

Цей ресторан був однією з головних визначних пам'яток кримського Бахчисарая, а після анексії Криму заклад перебрався в столицю. Тут готують всі головні традиційні страви кримськотатарської кухні — чебуреки, янтики, плов, кебаб.

Napule
Napule

Адреса: вул. Мечникова, 9
Середній чек: 700 грн
Кухня: італійська

 

Піцерія Napule, яка входить в групу ресторанів Сергія Гусовського, відома як один з кращих закладів італійської кухні в Києві. Особливо популярна тутешня піца. Для її приготування у ресторані використовують справжні італійські технології. Тут є піцайола, дров'яна піч і борошно, і все це з Неаполя.

Oliva
Oliva

 

Адреса:

вул. Симона Петрюри, 5
вул. Велика Васильківська 34
вул. Сагайдачного, 25
б-р Дружби Народів, 25а
вул. Мала Житомирська, 3/4
вул. Нікольско-Слободская, 1а
вул. Верхній Вал 10

Середній чек: 400 грн

Кухня: італійська
  

Домашня атмосфера і лаконічне меню на одному аркуші — візитна картка ресторанів Oliva. У залах багато столів, поставлених щільно один до одного, а в літній час відкриваються тераси, особливість яких — заборона на куріння. Тут подають всі основні страви італійської кухні, є тут навіть домашнє італійське вино.

PaneVino
PaneVino

 

 

Адреса: вул. Мечникова, 9
Середній чек: 800 грн
Кухня: енотека

 

Ресторан і винний бар в одній особі PaneVino розташований у винному супермаркеті Good Wine. Винною картою PaneVino є практично весь магазин Good Wine, причому вона оновлюється кожні два тижні, і щодня на вибір доступні 8 білих і 8 червоних вин. Меню досить лаконічне, деякі позиції часто змінюються, незмінно лише присутність хліба, сиру та м'яса.

 

* Ресторан функціонував до 01.11.2015

Piccolino
Piccolino

 

 

Адреса: вул. Гончара, 67

Середній чек: 600 грн

Кухня: італійська

 

Ще один італійський ресторан у столиці. У меню присутні всі традиційні для цієї кухні страви. Одна з особливостей меню — різноманіття риби і морепродуктів. Крім того, творці ресторану пропонують приготувати безглютенові страви (без клейковини) для клієнтів з особливими дієтичними уподобаннями.

REEF
REEF

 

 

Адреса: вул. Шота Руставелі, 16а

Середній чек: 900 грн

Кухня: рибна

 

Ресторан спеціалізується на стравах з риби і морепродуктів. Щоб забезпечити свіжість продуктів, їх закуповують раз-два на тиждень в Іспанії і на знаменитому паризькому ринку Рашис. Інтер'єр теж пов'язаний з морем: творці намагалися добитися схожості ресторану з палубою середземноморської яхти.

RONIN
RONIN

 

  

Адреса: вул. Зоологічна, 10

Середній чек: 800 грн

Кухня: перуанско-японська

 

Один з перших в Україні ресторанів, що спеціалізуються на дивовижній кухні ніккей — суміші перуанської та японської кухонь. В ресторані є шість акваріумів для живих устриць і лобстерів, відкрита льодова вітрина з рибою, камера для сухого визрівання м'яса для стейків та інших страв з яловичини. Крім цього, в закладі відкрита кухня і контактний бар.

Tarantino
Tarantino

 
  

Адреса: вул. Сагайдачного, 35

Середній чек: 800 грн

Кухня: стейк-хаус

 

Меню ресторану зосереджено в основному на м'ясі і вині. Проте готують тут також страви з овочів, риби і морепродуктів. Прямо в центрі залу розташований деревний мангал, найчастіше його використовують для приготування стейків. Вечорами в ресторані грає жива музика.

The Burger
The Burger

  


Адреса: вул. Велика Васильківська, 1-3 (ТЦ Арена)

Середній чек: 300 грн

Кухня: бургерна

 

У меню 12 видів бургерів, до яких подають картоплю фрі, зелений салат і фірмовий маринований огірок. Крім того, тут велика коктейльна карта, приємне обслуговування і відкрита кухня.

Tres Francais
Tres Francais

  

  

Адреса: вул. Костьольна, 3

Середній чек: 500 грн

Кухня: французька

 

Дух Франції в цьому закладі присутній і в інтер'єрі, і в меню. Відвідувачам пропонують фірмову випічку, французькі сири та вина, а також десерти з власної кондитерської. Крім того, при ресторані працює гастрономічна крамниця, де можна купити сир, ковбасу, оливкова олію, каперси і багато іншого. З четверга до неділі в закладі професійні співаки та музиканти виконують французький шансон.

Under Wonder
Under Wonder

Адреса: вул. Велика Васильківська, 21
Середній чек: 700 грн
Кухня: італійська

 

Цілодобовий ресторан в центрі столиці. Його особливістю є стіл у центрі одного з залів, на якому лежить свіжоспечений хліб і додаткові приправи і спеції. В меню м'ясо, пасти і традиційні італійські десерти. Влітку тут відбуваюя вечірки з сезонними меню.

Vero Vero
Vero Vero

 

Адреса: вул. Іллінська, 18

Середній чек: 600 грн

Кухня: італійська

 

У Vero Vero готують практично всі блюда традиційної італійської кухні. Засновники пишаються тим, що тут завжди свіжі продукти, багато з них привозять прямо з Італії. Головна перевага закладу — один з найкрасивіших літніх майданчиків міста. Він розташований посеред скверу, поруч з фонтаном.

E Vino Cucina
E Vino Cucina

Адреса: вул. Січових Стрільців, 82
Середній чек: 400 грн
Кухня: італійська

 

Заклад об'єднує ресторан, піцерію і енотеку. В останній колекції — понад 800 найменувань вин, які можна спробувати в ресторані або взяти з собою. Також діє послуга safe — ви можете замовити пляшку вина, випити частину, а решту залишити для наступного візиту. Пляшку заховають в холодильник і видадуть іншого разу тому, хто назве ваше ім'я. В меню ресторану оригінальні страви італійської кухні, окремим рядком представлено римське меню. Також є сирна кімната з 50 сортами італійського сиру.

Гімалаї
Гімалаї

 
Адреса:
вул. Велика Васильківська, 80

Середній чек: 500 грн
Кухня: індійська
  

Меню включає в себе всі головні страви індійської кухні. Тут подають ексклюзивний індійський сир панір, овочеві трикутники самоса та індійський чай масала. Родзинка ресторану — справжня індійська піч тандир, в якій готується майже вся смажена їжа. Атмосферу Індії підтримує також інтер'єр — тут є і розпис, і індійські картини, і ажурні різьблені ширми з дерева тик, і золоті фігурки індійських богів.

Горчица
Горчица

 

 

Адреса: вул. Орлика, 6

Середній чек: 600 грн

Кухня: французька

  

У цьому ресторані подають традиційні страви європейської та французької кухонь. Причому вранці, як і у Франції, печуть круасани. Особлива увага приділяється винній карті — в ресторані значний асортимент французьких та італійських вин.

Казбек
Казбек

Адреса: бул. Лесі Українки, 30а
Середній чек: 800 грн
Кухня: грузинська

 

Ресторан позиціонує себе як місце для столичних політиків і бізнесменів. Тут готують грузинські національні страви — сациві, курчат табака і печінку кучмачі, приготовану на сковороді-кеце. Прямо в центральному залі встановлена піч тоне, і відвідувачі можуть спостерігати, як готуються справжні грузинські коржі. Вечорами звучать грузинські пісні під акомпанемент рояля.
Канапа
Канапа

 
Адреса:
Андріївський узвіз, 19а

Середній чек: 900 грн
Кухня: українська
  

Ресторан нової української кухні європейської якості, який відкрили ресторатор Діма Борисов та музикант Олег Скрипка. Меню Канапи створено на основі дореволюційних рецептів в сучасній інтерпретації з використанням технологій молекулярної кулінарії. Тут продуманий інтер'єр, а вечорами — жива музика. Додатковий бонус для відвідувачів — прекрасний вид на Поділ з панорамних вікон.

Кіфлик
Кіфлик

 
 
 
 
Адреса:
вул. Шота Руставелі, 4

Середній чек: 450 грн
Кухня: західноукраїнська
  

У закладі представлені дивовижні страви Західної України. Меню насичене незвичайними назвами, як-то пасуля підбивана, шовдар, човлент. Всім відвідувачам як комплімент приносять ті самі кіфлики, на честь яких названо заклад — дрібненькі рогалики, присипані цукровою пудрою. Тут подають домашні наливки, карпатські чаї і глінтвейни з закарпатського вина.

Клюква и брюква
Клюква и брюква

 
Адреса:
вул. Антоновича, 16

Середній чек: 350 грн
Кухня: локаворський ресторан-галерея
  

Цей ресторан працює виключно з українськими локальними сезонними продуктами. У меню власного приготування мочення, соління, копчення, консервація і крафтовое пиво, хліб і млинці з печі. Відвідувачам обіцяють найкращі в місті котлети по‑київськи і київський торт. Крім того, тут щомісяця відкриваються виставки сучасних українських художників.

Конкорд
Конкорд

 

 
 
Адреса:
вул. Пушкінська, 42/4

Середній чек: 1200 грн
Кухня: ф'южн
  

Оригінальна кухня, стильний інтер'єр і чудовий вид на історичний центр Києва. В меню страви з м'яса, риби, овочів і морепродуктів в несподіваному виконанні. Ресторан — володар двох Золотих корон за версією міжнародної компанії Luxury Life Style Awards.

Любимый дядя
Любимый дядя

 
Адреса: вул. Паньківська, 20
Середній чек: 700 грн
Кухня: близькосхідна
  

Любимый дядя — перший у столиці проект ресторатора Дмитра Запорожця і харківської First Line Group. В меню — багато маловідомих назв, а страви поєднують в собі кухні Середземномор'я. Відвідувачам пропонують цікаву і різноманітну винну карту, а також безліч авторських коктейлів. Інтер'єр нагадує квартиру і поділений на тематичні зони: вітальню, кухню і кабінет з бібліотекою. Минулого року ресторан отримав французьку премію професіоналів ресторанного бізнесу — Золоту пальмову гілку, яка присуджується за цікаву концепцію ресторану.

Марокана
Марокана

Адреса: бул. Лесі Українки, 24
Середній чек: 500 грн
Кухня: ф'южн
  

Тут яскравий східний інтер'єр, різноманітне меню. В Марокані, крім усього іншого, пропонують комплексні сніданки та бізнес-ланчі, а вечорами проводять діджей-сети і вечірки. Також передбачене значне кальянне меню.

Монако
Монако

 
 
 
Адреса:
вул. Велика Житомирська, 20а

Середній чек: 600 грн

Кухня: середземноморська

 

У ресторані представлені класичні страви італійської та французької кухні. Багато — з морепродуктів. Омарів, наприклад, відвідувачі можуть вибрати самостійно в акваріумі ресторану. Заклад славиться літньою терасою з видом на Пейзажну алею і Андріївську церкву.

Охота на овец
Охота на овец

 

Адреса: вул. Воздвиженська, 10а

Середній чек: 800 грн

Кухня: азійський стейк-хаус

 

Суші, салати з морепродуктів і стейки з азійським колоритом — все це можна знайти в ресторані Охота на овец. У закладі відкрита кухня, акваріум з живими лобстерами і крабами, а також спеціальний бар, в якому пропонуються виключно устриці та ікра.

Пантагрюель
Пантагрюель

 
  
 
 
Адреса:
вул. Лисенка, 1

Середній чек: 900 грн

Кухня: італійська

  

Остерія Пантагрюель розташована в історичному центрі Києва біля Золотих воріт. Тут подають найпопулярніші італійські страви, причому, на думку багатьох рестораторів, саме в Пантагрюелі в цьому питанні досягли успіху — тут одна з найкращих паст у місті. Крім того, є відмінна винна карта і свій винний льох.

Паровоз Speak Easy
Паровоз Speak Easy

 

Адреса: вул. Велика Васильківська, 19

Середній чек: 400 грн

Кухня: європейська

 

Це один з найкращих коктейльних барів в місті, який до того ж може похвалитися відмінною кухнею. Тут оригінальний інтер'єр, і щовечора збираються галасливі компанії.

Прага
Прага

 
Адреса: пр. академіка Глушкова, 1 (Національний експоцентр України)
Середній чек: 1.000 грн
Кухня: європейська
  

Тут подають страви вишуканої європейської кухні на будь-який смак. Передбачені сніданки, бізнес-ланчі та сезонні меню. Головною перевагою ресторану є інтер'єр — тут більше восьми залів, зокрема кілька літніх терас. Одна з найкрасивіших розташована прямо на воді посеред парку. Вечорами тут грає жива музика.

Собака съела голубя
Собака съела голубя

 
Адреса:
Бессарабська площа, 7

Середній чек: 500 грн
Кухня: європейська
  

Особливістю цього ресторану є інноваційний підхід до приготування їжі. Кухар готує з місцевих продуктів за старовинними рецептами, використовуючи нові технології. Зокрема, він використовує сувид — низькотемпературний метод приготування, і ротаційний випарва для приготування суспензій і екстрактів. У меню добра карта вин і відмінна кава спеціальної обжарювання.

Тарілка
Тарілка

 
 
Адреса:
вул. Гришка, 9

Середній чек: 350 грн

Кухня: європейська
  

У меню цього гастрокафе є бургери, піца, салати і навіть страви тайської кухні. Крім цього, в закладі подають хороші десерти, а чай виносять прямо в самоварі. Відвідувачі хвалять інтер'єр і затишну літню терасу.

Хмелі-Сунелі
Хмелі-Сунелі

 
 
 
Адреса:
вул. Суворова, 4 / 6

Середній чек: 600 грн

Кухня: грузинська

 

В меню ресторану представлені кращі страви грузинської кухні. Вибір великий: від пхалі, харчо і хачапурі до знаменитих кебабів, каре ягняти і пахлави. Тут подають виключно грузинське вино і, зрозуміло, виноградну горілку — чачу.

Шоті
Шоті

 
 
Адреса: вул. Мечникова, 9

Середній чек: 600 грн

Кухня: грузинська

 

Концепція закладу — грузинська гастрономічна культура в елегантному інтер'єрі. У меню представлені страви всіх грузинських регіонів. Наприклад, тут готують домашній хліб у вигляді човна, який випікають на очах у відвідувачів у традиційній грузинській печі тоне.

 

 

Хто відбирав найкращі ресторани
расстяжка